Басейн на височина 2222 метра?

старата баня на Овча купел, днес
На баня в Овча купел?
15.11.2010
SofitelLoo2
Най-странните тоалетни
23.11.2010
Zermatt-Riffelalp_SpB_013

Възможно е, ако е от благородна стомана

Най-високият външен басейн в Европа се намира на 2222 метра височина, на един хвърлей място от красавеца на  Алпите – връх Матерхорн. Той е изцяло изграден от благородна  стомана от специалистите на  Berndorf Bäderbau и е част от забележителния уелнес център на бутиковия хотел Рифеалб Ресорт, Швейцария.
Уникалният хотелски комплекс Riffelalp Resorts  е разположен в полите на белия планински масив, над който се извисява Матерхорн – един от 38-те върхове с височина над 4000м.


Местността е на границата с горската растителност и е наситена с приказни пътечки, които водят до алпийски езера, гледчери и дефилета.
Най-близкото селище под хотела е прочутото село Цермат, любимо място за туристите през цялата година. Цермат ревностно пази автентичната си атмосфера със старинната си непокътната архитектура и все още живите древни обичаи, традиции и занаяти. В селото не се допускат превозни средства. По улиците освен пешеходци, могат да се видят само шейни, файтони, електромобили, а през лятото и велосипеди.


Хотелът Riffelalp всъщност може да се похвали с над 150-годишна история. Началото й е още в далечната 1856 година, когато на Александър Зайлер му хрумва да купи мястото с прекрасна гледка към Матерхорн и да издигне там хотел. Докато се построи първата хотелска сграда обаче минават почти 30 години. През 1884 година тържествено е открит Грандхотел Рифеалп, който изключително бързо се превръща в любимо място за лятна почивка  на европейския елит. Легловата база на комплекса стартира с капацитет от 150 легла. Само за няколко години тя се разширява почти двойно. За популяризирането на Рифеалп огромно значение оказва една специална екстра – трамвайна линия, която свързва селото Цермат с хотела. Да, атрактивната трамвайна линия Рифеалптранс е построена в далечната 1899 година и все още държи първенството за най-високата и най-къса трамвайна отсечка в Европа.През 1961 година в хотела избухва пожар и унищожава сградата до основи. Едва 25 години по-късно комплексът бива възроден и отваря врати с нов имидж – като „Бергхотел Рифеалп” с капацитет само за 40 гости и крило с апартаменти „Алпенрезиденц”. Целият си модерен блясък комплексът придобива след  реставрацията на петзвездната хотелска част „Рифеалп Ресорт” към която се изгражда и уелнес център – най-високият в Европа. В уелнес центъра има външен и вътрешен басейн, детска водна зона с дълбочина до 30 метра, зона за релакс, масажни стаи за класически, лечебен и китайски масаж, солариум, парна баня, няколко сауни, най-атрактивната сред които прилича на каменна пещера с вътрешни скали и водопади.Най-шикозната част от уелнес ценъра е откритият външен басейн с прекрасна гледка към красавеца Матерхорн. Това е най-високият външен басейн в Европа, издигнат на височина от 2222 метра. Изпълнен е изцяло от благородна стомана от специалистите на австрийската компания Berndorf Bäderbau. Басейнът разполага със 7 масажи лежанки, 6 масажни пейки и множество дюзи. Температурата на водата е 35°C.

Басейнът от благородна неръждаема стомана на Berndorf Bäderbau е с размери 9,7х4,21м. и водна повърхност от 40м².

Изграден е с от материал 1.4404 и е произведен като цяла конструкция, поставена  в бетоново корито. Съоръженията за пречистване на водата, както и техниката на самия басейн се намират под коритото.

Елементите за страниците на басейна представляват двустранно шлифовани ламарини с дебелина 2,5мм. Самото дъно е с дебелина от 1,5мм, валцована, гофрирана благородна неръждаема стомана. Коритото е поставено върху дребен чакъл, за по-добро уплътнение.Чистата вода се влива в басейна през 10 кръгли точкови канала, вградени в пода на басейна по системата на Берндорф и SAI 385/1. Мръсната вода се отделя на 100 % чрез приливник – тип финландски. Приливникът може също така да бъде използван за захващане. Той е покрит с пластмасова решетка, която не позволява подхлъзване и е устойчив на удари и на температурните разлики.

Подходът за външния басейн е от към закритата зона на уелнес центъра. Една 1,1м широка стълба с 8 стъпала в закритата част на уелнес центъра води до канал, вливащ се във външния басейн. Външната и вътрешна част на басейна са  отделени една от друга чрез стъклена врата и дебели, прозрачни, дълги пластмасови платна, които издържат на климатичните промени дори във високите части на планините и не позволяват нахлуването на студен въздух в закритите части на хотела.

В западната част на басейна на различна височина са монтирани масажни дюзи. По този начин посетителите могат да се насладят на цялостен масаж – от врата до прасците. За подобряване качеството на масажа в дюзите се инжектира и въздух.

В една от нишите на басейна се намира подводна пейка за 6 човека. В седалките й  са вградени малки дюзи, който изтласкват вода със скорост не по-малка от 25м³/ч.
Седем подводни бълбукащи лежанки , който изтласкват вода със скорост 60 м³/ч, допълват уелнес зоната.
Всички масажни съоръжения са така поставени, че в средата на басейна да остане коридор за плуване.
Когато басейнът не се използва, за да се пести енергия от затопляне на водата, той се покрива.

При слънчево време гостите на уелнес центъра могат  да излязат от водата и да се отпуснат на удобни шезлонги с възхитителна гледка към планинския гигант  Матерхорн.

ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ

Вашето име (задължително)

Вашият Email (задължително)

Относно

Вашето съобщение

Въведете кода
To use CAPTCHA, you need Really Simple CAPTCHA plugin installed.

[dynamictext* alt-mail "CF7_email"]

Вашият коментар