Азиатски традиции в Барселона

Roca_izlojba
Благотворителна разпродажба на картини в полза на фондация We Are Water
27.12.2010
interior_Rosi1
Свежо със снимка от семейния албум
27.12.2010
Psicina-Spaciomm

СПА центърът на хотел ОММ представя новаторски поглед

към градското СПА пространство

В самия исторически център на Барселона вече има уникално по рода си местенце за релакс и пълна изолация от шума на един от най-пъстрите в Европа градове. Това е градският СПА център Spaciomm, който е част от популярния хотел ОММ. Дизайнът, съчетание между азиатска традиция и модерен минимализъм, е дело на интериорните стилисти Сандра Таруела и Изабел Лопез. Концепцията е новаторска дори за безкрайната фантазия на испанските дизайнери. Микс от спокойствие, елегантност, иновация и стил, който представя нов поглед към смисъла на пространството в градското СПА.


В целия интериор – от зоната на кафето до всяка една от стаичките за масаж – няма да откриете нито един излишен елемент. Всичко е премерено с точност, така че да не дразни сетивата. Изглежда, че основната тема в японската женска култура, а именно изкуството да си незабележим, тук намира своето отражение. Семпло и непретенциозно и въпреки това с усещане за лукс. Създаден с идеята за интимност и релакс, дизайнерите използват натурални материали като дърво, камък, метал, кокос, лен и коприна, комбинирани от нежното докосване на светлина и музика.
Разположен само на 400 квадратни метра комплексът предлага интересни процедури като подводни вани за масаж, позиционирани в басейн, или турска баня с легло от затоплен мрамор и хидромасаж. Специално за СПА центъра е разработена 100% натурална козметика с ориенталски аромати, а специалистите казват, че никога не правят две еднакви процедури.Още приятни изживявания предлагат хамам банята, леденият фонтан, водопадът за тяло, диваните за медитация, цветната и кислородната терапия. Сред многобройната листа от масажи могат да се отбележат дренажният антистрес масаж, стречинг терапия за по-голяма гъвкавост на тялото, персонална релакс терапия. Дори и да не се подложите на процедура, само почивката в зоната за релакс, изпълнена с прекрасния аромат на топла влага, кокос и канела, стига, за да ви потопи в удоволствието да се намираш на място, направено точно за теб.


текст Ирина Владимирова


1 Comment

  1. lilia казва:

    Благодаря за рекламата.Това ще амбицира за въвеждане на нова продукти

Вашият коментар