Баня за един

SofitelLoo2
Най-странните тоалетни
23.11.2010
Пракаш Белвал
Приказка за вдъхновението
07.12.2010
Интериор на голяма баняинтериор Велина Статкова 0889 31 15 20


За всеки по баня! Защо не. Многото бани в един дом вече не са разхищение, а необходимо удобство, съществена част от живота на модерния човек. Това е кътчето, което притежава всички качества да се превърне в уникално лично пространство, стига да е пригодено за това. Дизайнерката Велина Статкова реализира това свое убеждение с помощта на умно преустройство и смели декораторски решения. Представяме ви двете бани на един мезонет, всяка от които има и пряка връзка със спалня. Не е трудно да познаете коя е неговата и коя нейната. Нали?
За него –
стена от метал

Класически контраст с червено и черно, строга хармония между кръг и квадрат, семпли аксесоари и един екстравагантен акцент – стена от плочки, имитиращи стомана. Да, това е мъжката баня. Площта й не е голяма – най-дългата й стена е с дължина около 2 м. Благодарение на умело подбраното обзавеждане в пространството спокойно застават удобна хидромасажна вана Teuco, умивалник и WC кът.  По предложение на декораторката в интериора преобладават елементите с модерна визия. Санитарията, арматурата и подовата и стенната керамика са подбрани от последните колекции на известни италиански производители и естествено допълват смелата и решителна натура на своя обитател.

Чувството за уют и сигурност около ваната се допълва от подчертаните архитектурни факти – прозорец и ниша, които дискретно напомнят за характеристиките на къща.


За нея –
с цвят на орхидея

Нежният синхрон между нюансите на орхидея и пепел от рози оформя романтичния характер на дамската баня. Тя, естествено, е в пъти по-голяма от мъжката – около 15 квадрата. За да постигне този обем, дизайнерката прави няколко сложни преустройства, но крайният ефект е налице. Сега в банята има душ-кабина, хидромасажна вана, дълъг мебелен модул с мивка и просторен кът с тоалетка. „По желание на стопанката личната й баня трябваше да притежава удобствата на дневната и интимността на спалнята”, разказва Велина Статкова.  Нелекото съчетаване между динамиката на деня и атмосферата на вечерен покой тя постига с играта между материи, цвят и  светлина. Изненадващата еклектика между материали и структури, запазена марка на декораторката Велина Статкова, и тук е съзидател на настроението. В случая то се провокира от асоциациите за имитации – плочки като мазилка, килим от камъчета, осветление като звезди

Територията за релакс с хидромасажната вана Teuco е организирана в близост до прозореца с гледка към светлините на града.

В банята има място и за тоалетка за ежедневната козметика на домакинята.

Баните са аранжирани с парфюмни и ароматерапевтични свещи на Refan.

текст Антоанета Салфидж
снимки Асен Балабанов

Вашият коментар