Басейн на покрива – една реализация в Алпите

basejni_pokriv8
Басейн на покрива?
24.12.2010
Jazz5
Шок в женската тоалетна
24.12.2010
Hotel_Alpina_10

Австрийската фирма Berndorf Bäderbau за  басейни от благородна стомана вече повече от половин век разработва и на практика прилага патентованата си система за изграждане на басейни върху високи сгради и открити тераси.

Представяме ви един от последните реализирани обекти на Berndorf Bäderbau, осъществен в хотел „Алпина”, местност Фюген, Австрия.


Басейнът е с размери 9/6 м и дълбочина 1.36 м и изграждането му отнема 5-6 седмици. Още за първоначалния проект инвеститорите се свързват със специалистите на Berndorf Bäderbau. Първият въпрос, по който екипът произнася професионалното си решение, е мястото. Предложението е басейнът да се монтира на покривната тераса, вследствие на което гостите на комплекса ще могат да се наслаждават на невероятна гледка към заснежените върхове и белите писти и да имат уникалната възможност да се къпят в открит басейн през зимата.

Казусът: СВЕТЛИНА

Желанието на архитектите и инвеститора е водата да има перфектен СИН цвят.

Berndorf Bäderbau намира решение с помощта на патентованата си система за изграждане на дъното на басейна, чиято повърхност е с релеф на гофрирана по специална технология стомана с цел срещу подхлъзване. За да постигнат точно търсения нюанс на синьото, технолозите на Berndorf Bäderbau внимателно изчисляват гъстотата на релефния под и я съобразяват с дължината и силата на слънчевите лъчи.


Проблемът нежелано  ехо
Разположението на обекта между планинските хълмове предполага появата на нежелано ехо. Конструкцията на басейните Berndorf Bäderbau се отличава с висока плътност, което само по себе си е гаранция срещу образуването на вторичен екот. Конструкторите обаче подсилват тази защита с допълнителна изолация на тръбите и пречиствателните съоръжения.

Нисък разход на енергия
Много ефективно се решава и изискването за нисък разход на енергия при затопляне и поддържане температурата на водата. Стените се облицоват с допълнителна изолация, системата се настройва на нощен режем на работа за затопляне на водата в съчетание с покриване на открития басейн.
Басейнът от благородна стомана, построен на покривната тераса, се превръща в перлата на хотела и любимото кътче за отмора.

Вашият коментар