Детската баня – интериор

Toscoquattro
Непретенциозно, но шик от Toscoquattro
16.12.2010
Honey3
Масажът с мед –подхранва, лекува и разкрасява
17.12.2010
detska-bobi1интериор арх. Борис БорисовПровокации с пластична геометрия


Детската баня трябва да е свежа, просторна и забавна, но съвсем не е задължително за постигането на този ефект да търсите плочки с шарени мотиви или пък да напълните помещението с хитови анимационни герои.


Предлагаме ви едно интериорно решение на арх. Борис Борисов, в което чувството за обем и игровият характер на помещението се постигат изключително със средствата на проектирането. На чертеж банята е абсолютно стандартна – с площ около 4 кв. м, но в нея има място не само за умивалник, тоалетна и душ, но и за правоъгълна вана.


След реализацията на проекта обаче пространството изглежда по-широко и някак подвижно, като че ли е конструирано от кубчета и цилиндри на “Лего”. Чувството за динамика се постига с прецизната геометрия на стените и тавана, чиито повърхности на места вдлъбват или изпъкват, създавайки множество квадрати и правоъгълници. Почти калейдоскопичната пластичност на повърхностите става още по-осезателна, когато помещението се погледне през отражението в голямото огледало, поставено на стената над умивалника.


Идеално бяла гланцова плочка от колекция на Vitra в комбинация с керамика в бледо резеда създава равномерен светъл фон за живата геометрия на тавана и стените.

Умивалникът е изпълнен по проект на арх. Борисов по детайл, създаден за мястото.снимки Асен Балабанов

Вашият коментар