Един ден в спа-център UPI

BRENNER – кайзерът на СПА
08.12.2010
Енергийна ефективност в банята от "Идеал Стандард"
“Идеал Стандарт” с грижа за водната ефективност
09.12.2010
Upi12

интериор арх. Севдалина Недева,  дизайнерско студио „Хеликс – СМ”Ако ви се отвори свободен ден, прекарайте го в „Юпи“. В модерния спортно-разкрасителен комплекс в София действително ще забравите за времето. Това е едно от малкото места в столицата, където посрещат с усмивка, обгрижват ви с древни процедури за отпускане, разкрасяват ви с модерна козметика от най-висок клас и ви изпращат с чаша френско шампанско. Площта на шикозното местенце е разгърната на две нива и е разпределена между козметичен и фризьорски салон, просторен фитнес, зали с вертикални и хоризонтални солариуми, кабини за различни видове масаж и финландска сауна. В същинската среда на комплекса, която е и фактически разпределител на входовете към отделните сектори, е организиран ефектен бар с протеинови напитки.

„Пространството беше изключително сложно за проектиране най-вече заради дългите начупени стени и високите над 4 метра тавани“, споделят авторите на интериора.

Със средствата на интелигентна геометрия, съвременни материали и технологии и култов дизайн екипът на студио „Хеликс“ постига чуден декор – динамичен и спокоен едновременно, ултрамодерен, с намигване за класика, с една дума – необичаен, с поглед от другата страна на традицията.

Шпалир от висящи „златни факли” посреща гостите при входа и ги насочва към вътрешността на комплекса. Металните полилеи, чиято визия е инспирирана от модели на Инго Маурер, са изпълнени от български майстор.

Линията на „“огънатата” и дълга стена, която минава през целия коридор, е интелигентно подчертана с покритие MDF с шарка зебрано. „Трите колони, които секат по вертикала пространството на бара, са конструктивни и абсолютно невъзможни за елиминиране. Реших да ги прикрием с обикновена полупрозрачна материя, която да се осветява в различни неонови цветове”, разказва арх. Севдалина Недева. Получава се свръхмодерен декор хромотерапевтични илюминации, завършен с култови дизайнерски мебели и аксесоари на френската фирма Ligne Roset, доставени от „Хеликс – СМ”.

интериор арх. Севдалина Недева, арх. Красимир Попов, дизайнерско студио „Хеликс”,

текст Антоанета Салфидж, снимки Асен Балабанов

Вашият коментар