Ековаканция по италиански

salfetka12
По-млади с маска от плацента
25.12.2010
mit_masage2
История на масажите
25.12.2010
Sardinia31

сред природа, дизайн и домашна храна

Ековаканцията в Италия не е никаква новост, дори е предпочитан вид туризъм пред всички останали.

Една от най-красивите дестинации е планината Корази с живописната местност около Олиена.

Разположена в централната част на Сардиния, това е една от най-закътаните и спокойни части на острова. Изключителната средиземноморска растителност тук е съчетана със съхранените традиции и невероятния усет за естетика на местните хора. Като прибавим и наличието на няколко природни атракции – като например извор, чиято дълбочина все още не е установена, – можем да смятаме, че наистина сме открили подходящото място за почивка.Престоят в оазисите на Корази е практически на планина и море. Причината да се запази районът непокътнат и да може да се нарича истинско място за екологичен туризъм е законът на острова, според който в радиус от два километра около морето не може да се строи нищо, а в селцата са разрешени само ниските сгради. В очарователните вилни зони пък може да се направи къща  само ако собственикът притежава не по-малко от 5 декара двор. Тук първо се мисли за природата – съществена характеристика на екоидеята.
Попаднахме в един от най-привлекателните комплекси за ековаканция – Су Кологоне.


Легловата му база е разпръсната в няколко неголеми  постройки, към които има оформен СПА център, зона за изкуства и конферентен център. Най-голямото богатство на комплекса обаче е  внушителната му градина, простряна на площ от 40 000 квадратни метра. Зеленината обгръща в аромати и цветове всичко наоколо. Дори не успяхме да преброим уединените зони за релакс, разпръснати из целия комплекс. СПА центърът е сравнително малък, но пък за сметка на това всичко останало те кара да се отпуснеш незабелязано.

Италианската ековаканция съвсем не може без специалната домашно приготвена кухня. Всички продукти са местно производство.Много туристически обекти разполагат със собствени животновъди и земеделци, които ги снабдяват с най-добрия бифтек или зехтин. Прясна паста, картофки с розмарин, малко прасенце на барбекю са само част от менюто на местните екоресторанти. Тукашните жителите се гордеят с умението си да готвят и го наричат изкуство. А както е известно, изкуството винаги е скъпо удоволствие. Такова е и там, но си заслужава всеки цент, защото възможността да си почиваш при подобна комбинация от удобства, спокойствие и изключителна красота винаги си струва.текст Ирина Владимирова

Вашият коментар