Любовният проект на Novello

Енергийна ефективност в банята от "Идеал Стандард"
“Идеал Стандарт” с грижа за водната ефективност
09.12.2010
пролетно прочистване с вода
Пролетно прочистване с вода
11.12.2010
novello-s-love-project-a-singular-sinuously-shaped-bathroom-statement-large

Банята може да е отлично средство за пропаганда, също толкова изразително, колкото лозунгите, щамповани по дрехите или  уличните графити. За дизайнерите от студио Arter & Citton колекцията Love за Novellо е ефективен любовен стимулатор.
И наистина, всеки детайл в любовния проект на Arter & Citton насърчава за любов. Основният елемент в колекцията е композицията от вана, която преминава в умивалник. Погледната от страни групата наподобява силуета на огромен черпак. Ваната позволява да се постави от дясно или от ляво на мивката, но може да стои и сама в центъра на помещението. Всички елементи в колекцията – вана, умивалник, душ-корито – са изработени от акрилния камък Cristalplant. Името си проектът получава, заради светещия надпис LOVE, вграден в душ-коритото и огледалото от комплекта.

Според някои анализатори любовният проект на Novello би бил подходящ за обзавеждане на скандалните японски “любовни хотели”. За непосветените ще обясним, че това са хотели, в които се плаща за час и престоят в тях не може да е преди 22:00 часа. Някои от тях предлагат и тематично “оборудване” срещу наем или покупка. При всички тях обаче анонимността е гарантирана. Любовните хотели съвсем не са евтино удоволствие и са съществена част от японската култура, като се има предвид че по-голяма част от живота на младите хора в страната на Слънцето преминава в съжителство с родители и възрастни роднини. Проектът на Arter & Citton обаче едва ли   може да бъде съотнесен с американския мотел. Високото качество и оригиналната композиция там съвсем няма да са си на мястото.

Novellо се предлага от магазини “Жакот” .

Вашият коментар