Релакс с баня и море

интериор студио „Форма – С”
Щипка дизайн за тоалетните в офиса
27.12.2010
Bani_Oboriste3
Втората баня
27.12.2010
интериор Иван Александров, архитект и дизайнер

интериор Иван Александров, архитект и дизайнер

интериор Иван Александров, архитект и дизайнер

Великолепна грация с нескрита доза романтика извайват настроенията в банята, която ви представяме.
В дадения случай тя не е просто обичайното санитарно помещение със стандартни утилитарни функции, а е съществена зона от цялостната жилищна концепция на дома.


Банята се намира в луксозна вила, разположена на морския бряг, и е организирана като неделима част от женските покои на дома. „По задание тази къща трябваше да се превърне в лятна резиденция и в този смисъл да притежава всички характеристики на основното жилищно обиталище в съчетание обаче с комфорта на втория, интересния, различния дом за почивка”, разказва арх. Иван Александров, дизайнер на интериора.


Ролята на център на ваканционния живот в дома се отрежда на спалнята, като към класическото й предназначение на място за сън се добавят още куп характеристики и екстри, които я превръщат в изкусителна зона за релакс. Помещението е просторно, много светло и изцяло ориентирано към морския бряг. Пространството му е разпределено между две напълно равнопоставени зони – спалня и баня. Благодарение на една цяла стъклена стена пък стаята се сдобива не само с прекрасна гледка към морето, а и с портал, който осигурява лесен достъп до откритата зона за релакс и на практика през лятото приобщава двора към спалнята.


С изключително внимание дизайнерът избира елементите от декора. Цялата стая е сякаш потопена в перлените отблясъци на бялото. Огромното иначе легло, покрито с ефирен балдахин, присъства леко и някак призрачно в пространството, а банята всъщност съвсем не се възприема като санитарна мокра зона, а като луксозно будоарно обзавеждане от покоите на стопанката. Резултатът е на атмосфера, изпълнена с хармония, витална грация с едва доловим романтичен аромат.снимки Асен Балабанов

1 Comment

  1. lilia казва:

    Такива предполагащи зареждане и елегантна нежност и форми терени са изключителен повод за медитативно търсене в себе си на корените на нирвана .Именно посредством уханието на изтоки тропик е възможно достигане до дълбочината на философското изказване .Така търсещия се докосва до изначалната идея на сътворението-вечното …като баланс, присъствие и отдаденост.

Вашият коментар