Свежо със снимка от семейния албум

Psicina-Spaciomm
Азиатски традиции в Барселона
27.12.2010
R_Karapetkova2
Росица Карапеткова
27.12.2010
interior_Rosi1

И най-малкият детайл може да е импулс за вдъхновение. Доказва го примерът с интериорната история на тази малка баня.


Когато собствениците се обръщат за консултация към арх. Росица Карапеткова, те все още нямат ясна концепция за това как искат да изглежда новият им дом. Знаят само, че мебелите трябва да са практични, леки и ненатрапчиви с присъствие и че общото впечатление трябва да е за чистота, простор и свежест.

Още в предварителните разговори се намесва и случайна снимка на портокалово дърво, направена от семейството по време на почивката им Гърция. Ражда се идеята снимката да бъде увеличена и по някакъв начин да се включи в  интериора.

По предложение на архитектката фотосът със свежото портокалово дърво намира идеалното си място в банята, като с помощта на нова техника снимката се „отпечатва” върху стъклен параван, делящ умивалника от душа. Тръгнало веднъж от банята, оранжевото се мултиплицира в прецизни дози и в останалите стаи – в кухнята, в детската и дори в родителската спалня.

И точно заради този свеж акцент банята се превръща в своеобразен източник на енергия и добро настроение за целия дом.


снимки Асен Балабанов


1 Comment

  1. lilia казва:

    Усвояването и въвеждането на новите технологии ще позволи и много нови решения.Така се надявам да бъде разширена палитрата от модели предлагащи неописуемо удоволствие

Вашият коментар