Хол пред банята

Taj_Spa_4
Едноседмична спа диета за курорт
20.12.2010
veinshower-ed01
Душ, в който водата се самонагрява
20.12.2010
_MG_8543

интериор: Иван Александров, архитект и дизайнер


Частен случай

в крайградска резидениця

Луксът и добрият дизайн като правило се разпознават по детайлите, умелите комбинации и индивидуалните решения. Когато баните вкъщи са няколко, не е нужно всяка от тях да е с гигантски размери или пък  да е оборудвана с множество високотехнологични екстри. В голямата къща най-удачно е баните към спалните да са естетски, но пестеливо обзаведени с най-нужната санитария, а кътът за воден релакс да се обособи в специална територия, където да може спокойно да се ползва от стопаните и гостите на дома.

Тази своя концепция прилага Иван Александров, архитект и дизайнер при създаването на интериора, който ви представяме. Баните се намират в частна крайградска резиденция, чиято основна функция е да събира семейство и приятели в близост до терена за любимата игра – голфа. В цялата къща преобладава класическата комбинация между снежно бяло и земно кафяво, постигната изцяло със съчетанието на естествени материали – камък, дърво, ковано желязо, кожа.  Спалните във вилата са няколко и всяка една разполага със собствена баня.


Интериорът в личните санитарни пространства умело следва дизайнерският почерк от основните помещения. Млечно бяла керамика по стените и тъмно кафяв гранитогрес на пода, досущ наподобяващ шагрен на естествена кожа са щрихите, които очертават  силуетите на частните бани. Усещането за лукс и финес, неподатлив на времето се постига с прецизния подбор на модерното оборудване и семплите дизайнерски смесители и аксесоари. Много по-пищна и забележителна е общата за цялата къща зона за релакс. Чувството за екстравагантен шик и неподправена аристократичност посреща гостите още от парадното стълбище, което отвежда към специалната зона за почивка. Още от входната врата пред погледа се отваря просторно помещение, което повече прилича на представителен хол, отколкото на баня с душове и тоалетни.  Централната му част е обзаведена с кожена мебел от най-висок клас, модерен LSD екран и елегатна декоративна камина. Същинската банска част е разделена на две зони – WC  и душове с парна баня, които са отделени от салона с матирани стъклени врати. Всеки елемент от интериора е подбран така, че да подкрепя впечатлението за класически лукс и характерна индивидуалност, неподвластна на времето и модните капризи.


снимки: Асен Балабанов


Вашият коментар