Шест идеи за банята

арх. Атанас Динев
Архитектурно студио АТА АРХ
12.12.2010
step 2 - sanding
Как се прави венецианска мазилка
12.12.2010
idei1

1.    Използвайте вратата като склад

Вратата на вашата баня може да е идеалното място за съхранение на различни вещи, предмети и хигиенни материали. Окачете на нея различни поставки, закачалки, аксесоари. На тях ще можете да окачите кърпите, да подредите козметиката и да намерите място на още куп дреболии, които искате винаги да са ви под ръка.

2.    Многото функции на малката масичка
Останало ви е малко, но трудно достъпно  място. Оползотворете го с малка масичка. Вземете например количка на ролери – тя е лесна за преместване и събира много дреболии, особено ако е с няколко полици. Свободното пространство на стената пък можете да обзаведете с етажерка  на няколко етажа. Масериалът разбирасе трябва да съобразите със стила на банята.
3.    Тоалетна в банята
Разделете тоалетната от мократа зона в банята с допълнителна частична  стена. Вътрешността й може да се използва като шкафче за лекарствата или козметиката. Плотът й пък може да се приспособи като рафт за аксесоари или допълнителна декорация.
4.    Овладейте хаоса по плота на мивката с кутии
Вечният безпорядък с тоалетните принадлежности по плота на мивката може  да се овладее с подходящи шкафчета и кутии. Има също етажерки с подвижни полици, с които лесно ще подредите тубите и флаконите във височина.

5.    Приберете дреболиите в шкафове

Ако не можете да ограничите количеството на използваните туби , флакони и бурканчета, но и не желаете всички те да са на показ, приберете ги в шкафове. Най-добре е шкафовете да са вградени в стената, за да може банята лесно да се почиства.

6.    Банята ви е тъмна и неприветлива: увеличете светлината.

Добавете още източници на светлина. Може да  разместите местата на автоматично включващите се лампичики в шкафа като ги монтирате в открита ниша например. Поставете два симетрични лампиона от двете страни на огледалото, които ще правят светлината още по интензивна.Това са само няколко съвета, които лесно може да приложите и във вашата баня. Независимо дали разполагате с малко или повече място с  фантазия и добра идея ще успеете да разнообразите обстановката, са я направите по-приветлива и функционална.

Вашият коментар