BRENNER – кайзерът на СПА

История на турската баня и хамам
Турската баня не е турски патент.
08.12.2010
Upi12
Един ден в спа-център UPI
08.12.2010

Често го наричат „СПА на СПА-тата“ и има защо. В Brenner’s Park-Hotel&SPA в Баден-Баден е намерен точният баланс между удоволствието, здравословните процедури и умствената почивка. Фактът, че е най-добър от най-добрите, се потвърди и с поредното признание, получено преди броени месеци – Кристалния приз за 2006 г., присъден от читателите на списание Spa Finder. Ежегодните носители на тази наложила се най-престижна в света награда за СПА дестинация са шест хотела (по един от континент). Получаването бе предшествано от званието „Най-добър СПА хотел на Германия“ за 2006 г., присъдено от списание Travel+Leisure в конкуренция с други 49 кандидата за титлата.

По-красиви след масаж с кисело мляко
и натурални масла

През 2004 г. в комплекс BRENNER отваря врати първият в света Kanebo Harmonising&Care facility център. Методите на въздействие, които се практикуват в него, се създават с помощта на експерти по Kanebo. В основата им е убеждението, че красотата е дълготрайна само когато е в хармония със здравето и че тя представлява не само грижа за кожата, но и за всички сетива.  Перла в короната на СПА центъра е луксозният салон BVLGARI. В него опитни терапевти и масажисти предлагат редица процедури, корените на много от които водят към Далечния изток. Сред тях са масаж с кисело мляко и лайм, пренесени от остров Бали, „черно и бяло“ – ритуал, в който са вплетени най-нежните и отпускащи масажи за цялото тяло, изпълнявани с четири ръце. А масажът абхианга, една от тайните на аюрведа, позволява пълна детоксикация на организма с използването на натурални масла. Сред най-търсените терапии са шиацу, експериментални масажни техники като ломи-ломи и масажът със стряскащото име „мъчение за тялото“, признат за един от най-ефективните в света.

По-здрави след грижи за стомаха

Специалният медицински отдел в СПА центъра грижливо следи здравословното състояние на посетителите.  Освен с опитни специалисти здравната зона разполага с високотехнологична апаратура за диагностика, натуротерапия, физиотерапия, зъболечение и протезиране и пр.
Всеки гост може да получи консултация от диетолог за рационално, здравословно, но и вкусно хранене. Защото освен с грижите за духа и тялото в Brenner’s Park-Hotel&SPA са прочути и с грижата за стомаха. Наскоро усилията на местните кулинари и мениджъри се увенчаха с престижната звезда на „Мишлен“.

Вашият коментар