Баня в червено и черно

Sklad1
Съквартиранти
15.01.2011
banja_lozen2
Баня с балкон
15.01.2011
banja_bety4проект арх. Дарина Тачева и Елизабета Василева


Класическият контраст между бяло, червено и черно оформя модерната визия на тази баня. Площта на помещението е около 8 кв. м и по-скоро е голямо, отколкото малко, но е тясно и дълго. По предложение на авторите на интериора арх. Дарина Тачева и Елизабета Василева с помощта на облицовката в пространството визуално се оформят две зони – мокра и черна, около душ-кабината, и суха и яркочервена – по ходовата линия до умивалника.

Наложилата се хоризонтална планировка умело е балансирана с вертикалното редуване на бяла и черна стенна плочка, благодарение на което пространството изглежда не само по-интересно, но и по-високо.

Подът и цялата стена до умивалника са покрити в яркочервено – любим на собственичката цвят. Страстният акцент дори е подчертан с луминесцентно, вградено в тавана осветление.
Санитарният фаянс е на италианската фабрика Hidra, доставен от „Арт Баня”.


Душ-кабината има ясно обособени два къта: мокър (при душа) и сух. Мократа част е преградена с кристално, извито като охлюв стъкло. Идеалната форма гарантира, че и без врата мокрите пръски няма да напускат зоната около душа.

Екстравагантният модел е от последната колекция душ-кабини на лидера Teuco, представляван у нас от Elis Ge.


снимки Асен Балабанов


Вашият коментар