Време за медитация в йога студио Mettasense

roca1
Баня за медитация
08.01.2011
Jani_1
Дом за любов
08.01.2011
methasense5Интериор: Фимера дизайнЕдин нов адрес в София предлага спасителен пояс за давещия се в изтощителното градско всекидневие съвременник. Предоставя му възможност за бягство поне за един час от напрежението и умората, от хватката на ума. С упражнения и отпускане в чудесна релаксираща обстановка.
Йога център „Метасенс“ не е просто зала за спортуване, а истинско уелнес място, натоварено със специална философия, пресъздадена чудесно и чрез вътрешното оформление.

То е дело на Иван Гроздев и неговите колеги от „Фимера дизайн“.


На площ от около 400 квадратни метра е изградена визия, съответстваща на това, което ще се случва тук.

Центърът има две основни зали за тренировки, наречени на два от основните елементи „Огън“ и „Земя“. В първата силен декоративен елемент привлича погледа – стилизирана камина, която сякаш плува във въздуха и е с биогориво. Изобщо тук всичко е насочено към екосъзнанието, към обръщането на взора повече навътре.

Интериорните елементи също подкрепят тази идея, потапяйки посетителя в среда, вдъхваща усещане за хармония и позитивност – светли тонове в MDF ламперията, меки заоблени форми в детайлите, красиво осветление. „Метасенс“ разполага също с малък ресторант с фюжън кухня, подчинена на здравословното хранене, удобни съблекални, стая за масажи и помещение за водни процедури, зона за срещи и разговори и друга за тихо усамотение, в която клиентите могат да се хранят на удобни възглавници на пода.

Много от интериорните средства, които виждаме тук са приложени за първи път от младия екип на „Фимера дизайн“, резултат от творческите търсения на авторите – бар-плотът в ресторанта е от акрилен камък Hi-Macs.

Челото на барплота е облицовано със съшия камък, но с трансперантен ефект, който пропуска светлината, подчертаваща нежната вълнообразна линия, постигната чрез неравномерно фризоване.

Оригинален е детайлът и на дръжката на вратите, с която Иван Гроздев спечели овации на изложението „Светът на мебелите“ преди година и ето, че днес вече е реализиран от „Кохана“.


Тази българска фирма е автор на всички мебели в йога студиото, а масите и столовете в ресторанта и някои от елегантните допълнения като закачалки и декортивни пуфове са от „Склада“.

Общата монохромна визия, търсеното отсъствие на остри цветове и форми предразполагат към така жадувания релакс, към доброто състояние на тялото и духа. Така, както гласи един от надписите, втъкани интересно на различни места в студиото: „Най-красивият път между две души е усмивката“…текст: Таня Червенкова, снимки: Нора Ангелова


Статията е публикувана в бр.5/2010г. сп. „Идеален дом“


1 Comment

  1. lilia казва:

    Да, личи дизайнерски вкус.Мисля че трябва да се благодари на този, който е започнал да осъществява идеята от първия и замисъл до днес.Този, чието дело всичко.БЛагодаря!

Вашият коментар