Креативен дизайн за ваната

Aspen_foto
Апарт хотел Аспен, Банско
13.01.2011
Italian_design1
Италиански дизайн в помощ на български деца
15.01.2011
bathtubs_10

Има вещи, които лесно се поддават на дизайнерските приумици. Например осветителните тела, масите, особено помощните, дори и обикновения стол. Но ваната… Голямото корито за къпане и накисване все още има славата на огромно тромаво съоръжение, което монтираме в и без друго малката си баня, само ако не можем да устоим на ритуалите за воден  релакс.


Така ли е наистина?  Вярно ли е, че ваната е с консервативен и скучен дизайн, който не й дава възможност да се превърне в гвоздей на банския интериор? Не, категорично не. Ваната, оказва се, може да е атрактивен и съществен елемент от обзавеждането, който да му предаде не само функция, но и стил и характер. Предлагаме ви няколко популярни модела на вани, които категорично опровергават реномето й на скучна вещ.

Стъклени вани

Вана за онзи, който няма какво да крие. Или пък за любителите на острите усещания.

Вана за седене
Тези вани са истински хит в Япония, въпреки че и унас биха били подходящи заради притеснените размери на нашите вани, които често се съчетават и с тоалетната. Ваната за сядане всъщност е модерен вариат на традиционната японска вана о фуро. Класическия варент е от дърво, а новите са от фаянс и порцелан.

Вана с чекмеджета
Тази функционална идея позволява престилката на ваната да се ползва като складово пространство.

Вана с люкове

На капитан Немо и на Жак Ив-Кусто вероятно щяха да харесат тази вана.

Е, със сигурност и няко реален капитан на кораб би си поставил това бижув собствената баня.

Вана за разкош
Този изискан модел би стоял добре в луксозната баня на нежните и изтънчени души. Е, за да я притежаната ще са ви нужни и повечко пари, защото постъментът и инкрустациите й са завършени със златен бронз.
Вана в етно стил
За тези, които си падат по екзотичните мотиви и искат да внесат арабски стил в банята, могат да си потърсят вана като тази.

Вана куфар
Тази стилна вана много напомня на куфар. Облицовката й е от кожа, декорирана с катарами като на класическа пътна чанта. Истински шик!

Вана а-ла пчеличка
Не ви ли напомня окраската на пчела? Ярко, дръзко и необичайно, нали!

Вашият коментар