Спри… при “Езерото”!

Река Чавча
Пътят за рая минава през Костенец
22.01.2011
Kostenets
ОБЩИНА КОСТЕНЕЦ ПЪРВА СИ ВЗЕ МИНЕРАЛНИТЕ ИЗВОРИ
24.01.2011
хотел Езерото, Вили Костенец

хотел Езерото, Вили Костенец

След величествения Костенски водопад най-посещаваното място в прославения в миналото рилски курорт Костенец било миниатюрното езеро, образувано от водите на река Чавча.

Засиленият интерес към  симпатичното водосборно корито вероятно е предизвикан от местоположението му. Намира се малко по-надолу от прочутата водна каскада и е закътано в прекрасна падина, естествено покрита с чадъри от гъсто сплетени корони на вековната гора.

сигурност обаче известността на езерото стига апогея си, когато до него се появява изискана чайна, предлагаща не само подслон и почивка на многобройните туристи, но и вкусна храна за небезизвестните собственици на разкошни вили, появили се в околността в началото на ХХ век.


Днес въпреки занемарения вид на луксозния преди курорт езерото съвсем не е лишено от светски интерес. За освежаваща почивка и романтично уединение тук ежедневно преминават десетки туристи, а през летните уикенди кътчето е райско скривалище от жегите за стотици градски бегълци, решили да пренощуват в района.


Основната причина за съвременната популярност на мястото е кокетният хотел “Езерото”, издигнат на мястото на бившата чайна. Новата постройка не е голяма, но е модерно обзаведена и оборудвана с всичко необходимо за удобен и приятен семеен престой.

Хотелската част разполага с 56 легла, разпределени между единични, двойни, тройни стаи и няколко апартамента. Комплексът предлага и СПА център с вътрешен басейн с минерална вода, сауна и хидромасажна вана.

Естественото езеро с облагородения около него парк са истинска атракция за целия район. Благодарение артистичния подход на собствениците при оформлението на ландшафта и старателните им неуморни грижи за поддръжка паркът изглежда като късче от рая – и така е през всяко време на годината.

Спрете и вие  при “Езерото”, поне за обяд. Поръчайте си прясно уловена пъстърва – прочутия специалитет на ресторанта, послушайте ромона на скокливата река, която забързано се влива в езерото, поснимайте стадото от патици, което живее във водата, и ще установите как само за часове сте успели да се откъснете от ежедневните грижи и да потънете в пълен релакс.

Хотелски комплекс „Езерото”
гр. Костенец, Вили Костенец, ул. „Пленщица” 4
www.ezeroto.com

Хотелът разполага с 23 стаи и 2 апартамента с джакузи. Отоплението и водата са от минерален извор. На разположение са паркинг, интернет, ресторант с изглед към езерото. СПА центърът е с минерална вода. Програмите за лечение са под прякото наблюдение на компетентен лекар.
Фитнес салон, солариум, хидромасажни вани и професионален масаж, закрит басейн с термална вода.
Цени: стая с две  легла – 60 лв.; апартамент за 4 човека – 130 лв.


снимки Никола КоловВашият коментар