Баните на Халваджиян

На снимката: аристотелев корморан
Наздраве за Втори февруари!
01.02.2011
kremena4
Баните на Халваджиян
01.02.2011
magardi43

Шеметната Кремена Халваджиян и небезизвестният й съпруг продуцентът Магърдич Халваджиян се къпят в две прекрасни бани.

Всяка от тях е около 15 кв. м и разполага не с един, а с няколко прозореца с гледка към градината на дома. Интериорните решения до последния детайл са по проект и изпълнение на самата Кремена. Ето и подробностите.


За него
Река от камъчета

Композициите с камък и дърво в мъжката баня умело провокират асоциации за сцена. Немалкото общо пространство е визуално сепарирано с разликите в подовите нива. По-голямата част от пода е покрита с настилка от ситни речни камъни. Това  на практика е мократа зона на банята, която включва мястото пред тоалетния шкаф и най-вече ходовата линия до душ-кабината. В дъното на помещението обаче каменната река сякаш се удря в бряг… от дървен подиум. На това по-високо и винаги сухо ниво като на специален пиедестал са качени тоалетната чиния и бидето. Усещането за закачлива театралност и дори бутафорност на WC къта се подкрепя от подчертания с декоративна боя трегер, от артистично заметнатия воал на прозореца и от множеството лесно заменяеми аксесоари по „сцената”.

Тоалетният шкаф е от масив и е изработен от български майстор по проект на Кремена Халваджиян. „Изработен” в случая не е точна дума, защото забавните дръжки-въжета на чекмеджетата са ръчно измайсторени от стилистката. „Настойчиво се опитвах да обясня на майстора какво искам да се получи. Той все не разбираше. За да си спестя време и нерви, просто купих канап, пробих дупки във вратичките и прокарах дръжките”, разказва Кремена.

снимки Асен БалабановЗа нея

Кръгла вана
с гледка към градината

Вашият коментар