10-те истински СПА хотела във Велинград

rich4
СПА хотел „РИЧ”, Велинград
07.02.2011
dvoretza2
СПА центъра на хотел “Двореца”, Велинград
08.02.2011
grand-hotel-velingrad

Във Велинград, СПА столицата на България, на територията на която броят на минералните извори стига уникалното число 83, е съвсем естествено да има много СПА хотели.

Какво обаче се крие зад модното в момента понятие „СПА център”, дали информацията в рекламните брошури отговаря на истината и къде все пак да отседнем във Велинград за един СПА уикенд, без да сме разочаровани от базата на комплекса? Редакцията на списание „Баня&Spa” реши да открие отговорите на тези въпроси и предприе специално пътуване до Велинград.

Резултатът е тази класация на истинските СПА хотели в града. Критериите, които определят включването в нея, са: ниво на СПА базата, местонахождение на комплекса, допълнителни атракциони, съотношение цена – предлагане.

СПА хотел „Двореца” – 5 звезди
www.dvoretsa.com

кв. „Лъджене”, ул. „Тошо Стайков” 8,
тел. 0359/56 200, 205

Комплексът разполага с огромен двор, ориентиран към борова гора. Водният парк с минерална вода включва голям външен басейн с няколко открити хидромасажни вани, ефектно осветени и през нощта, детски басейн, контрастни топила. В СПА центъра има голям закрит басейн, термална зона с просторна турска баня, сауна, парна баня, тангенторни вани.  Стаите за масажи и терапии са разположени на два етажа и са над 10. Менюто с ритуали и масажи е много голямо и се изпълнява от масажисти и терапевти на комплекса. Има и медицински кабинет за диагностика.

Грандхотел „Велинград” – 4 звезди
www.grandhotelvelingrad.com

кв. „Лъджене”, бул. „Съединение” 50,
тел. 0359/553 71, 72

Комплексът е разположен високо над града и е ориентиран към прекрасния Рило-Родопски масив. Стаите са просторни, модерно оборудвани и с красиви гледки. СПА центърът е най-големият в града, разгърнат на площ 1200 кв. м. Предлага традиционните турска баня, финландска сауна, ледена стая, ароматна парна баня, топли легла, специални душове на удоволствието, стая за релакс. Едно от най-атрактивните помещения в термалната зона е вулканичната стая с температура около 45-50 градуса. Почиващите в нея имат чувството, че са легнали върху вулкан с кипяща лава. Зоната за масажи е изолирана и предлага множество процедури за тяло и лице. Закритият басейн е просторен и с прекрасна гледка към върховете.

СПА клуб „Бор” – 4 звезди
www.spaclubbor.com
ул. „Николай Хрелков” 9,
тел. 0359/59637, 57612,
резервация: 0888 770 737

Комплексът е един от новите в града, много луксозен и изолиран от градския шум
с естествена борова гора. СПА центърът освен развлекателна термална и beauty зона
има и специално оборудван  лечебно-диагностичен сектор с опции за балнеолечение.
Оборудването е на високо ниво – хидро- и аеромасажни вани, душ Vichy, душ Sharco,
вана „Клеопатра”, перлена вана, терапевтична магнитна вана с хромо- и музикотерапия, сектор физиотерапия, сектор кинезотерапия, зали за аеробика и йога, открит и закрит плувен басейн с джакузи, сауна, парна баня, турска баня, фитнес, масажни кабинети, солариум.

СПА хотел „Рич” – 4 звезди
www.hotel-rich.com
кв. „Лъджене”, бул. „Съединение” 500, тел. 0359/57803

СПА центърът е с много атрактивен интериор. Термалната зона, която включва сауна, парна баня, ледена стая, горещи шезлонги, е облицована с изкуствени скали и прилича на истинска пещера.


Закритият басейн се намира над този т. нар. сауна парк. СПА-то разполага и с уединена beauty зона със стаи за масажи за тяло и лице, таласотерапии, аюрведа, терапии с термална кал и термална вода, парафинолечение, балнеологични програми, класически и екзотични масажи.

СПА хотел „Олимп” – 4 звезди
www.olymp.velingrad.com
тел. 0359/56 100, 56 150, 0887 336 863

Комплексът е разположен над града и предлага прекрасна гледка към планинските върхове. СПА центърът е много модерен. Включва  кабинети аюрведа, таласотерапия, козметика, хидромасажни и водни терапии, уникална СПА капсула, парна баня, римска баня, сауна, вани със соли, с аромамасла, с блатна кал, вана „Клеопатра”, инфрачервена кабина, басейн с джакузи, фитнес. Няма външен басейн, но има прекрасна тераса за плаж с изглед към планината.

СПА хотел „Уникат” – 4 звезди
www.unikatvelingrad.com
кв. „Лъджене”, ул. „Киселец” 1,
тел. 0359/20464, 20454

Хотелът е забележителен с интериора на стаите и апартаментите. Всяко помещение е в различен цвят, като обзавеждането е с подчертана романтична нотка. Всяка стая е с тераса, която гледа към градски парк. Скоро хотелът ще има и външен басейн. СПА центърът не е голям, но много добре оборудван. Разполага с уникална турска баня, една от най-хубавите във Велинград. Просторна е и с хидромасажен минибасейн. В центъра има още сауна, цветен душ, СПА капсула, турбомощен вертикален солариум, фитнес център, масажни кабинети.

Бутиков хотел&SPA „Лъки Лайт” – 4 звезди


www.hotels.light.bg
ул. ”Борислав” 19,
тел. 0359/57 457

Хотелът е нов, намира се в самия град. В СПА центъра има  басейн с минерална вода, джакузи, парна баня, тропически душ, перлена вана, тангенторна вана, сауна, масажи, таласотерапия.СПА Хотел „Елбрус” – 3 звезди
www.hotelelbrus.com
кв. „Лъджене”, ул. „Хан Аспарух” 116,
тел. 0359/53239

Хотелската част не е луксозна, но базата си заслужава. Комплексът разполага с хубав вътрешен богато озеленен двор с няколко големи открити басейна. СПА центърът е със закрит басейн, парна баня, влажна сауна, СПА капсула, перлена вана със соли и водорасли, вихрова вана, парна сауна. Масажите и процедурите се изпълняват от специалисти, част от екипа на хотела.


Хотелски комплекс „Велина” – 4 звезди
www.velinahotel.com
кв. „Чепино”, ул. „Д-р Душкинов” 14,
тел. 0359/522 81

Комплексът е с прекрасни природни дадености. Разположен е в гората на езерото Клептуза. Сградата е стара, но в момента й се прави пълна реиновация. Стаите са изцяло преустроени и сега са по-големи отпреди и с вътрешни бани. Оборудването е много луксозно и внимателно подбрано. Комплексът разполага с голям външен басейн, като че сгушен в гората.
СПА хотел „Клептуза”
www.hotelkleptuza.com
кв. „Чепино”, ул. „Димитър Благоев” 46,
тел. рецепция 5 41 60

Голямото му предимство е, че е в непосредствена близост до езерото Клептуза. СПА центърът не е луксозен, но има всичко необходимо за релакс – топъл басейн за възрастни и детски басейн, джакузи, сауна, парна баня, самостоятелно перлено джакузи с аудио-видео, фитнес, масажни кабинети.

екип на списание „Баня&Spa”

Вашият коментар