FIMA Carlo Frattini

kremena4
Баните на Халваджиян
01.02.2011
diplomat_pro
Топла вода безкрай от бойлера
01.02.2011
Fima2

Дизайн, който предизвиква фантазията

FIMA Carlo Frattini е семейна фабрика, която Карло Фратини основава през 60-те години на миналия век. Още със самото си създаване фирмата се позиционира в сектора за производство на арматура за баня и кухня.


„Смесителите бяха нашият изходен пункт, чрез който ние реализирахме своите мечти, представи за стил  и марка”, разказва Карло Фратини, президент на компанията.


С годините екипът на фабриката упорито трупа опит  в сектора, непоколебимо работи за усъвършенстване на качествените характеристики и крайната визия на продуктите и неслучайно днес е сред световните лидери в бранша, които не просто следват тенденциите, но ги предначертават. Пример за това е една от последните колекции смесители, която бе високо оценена на всички световни изложения.


„Дизайнът на FIMA е превъплъщение на италианския стил и е израз на хармоничния синтез между  култура, традиции и иновации. Дизайнът и производството до последния детайл са осъществени в Италия. Италианският дизайн и италианското производство са гаранция за високото качество на изделията”, така Андреа Фратини, генерален мениджър на компанията, обяснява световния успех на колекцията. Марко Прети, дизайнер в компанията, пък обяснява по следния начин въздействието на моделите: „Обект на дизайна не е просто нещото, което виждаш, а и всичко останало, което си представяш или добавяш или до което се извисяваш, когато наблюдаваш крайното изделие.”


Вашият коментар