Водата в природата е над 50 вида

den_na_vodata
22 март – Световен ден на водата
13.03.2011
drink-water_2
Признаци на жаждата
13.03.2011
LittlePigeonRiver_E

Всички  процеси на обмен, снабдяването с хранителни вещества и отделянето на продукти, работният процес на клетките, всичко това е част от общия водообмен.  Живият организъм е своеобразен  вид  течен кристал. Развитието и здравето на всичко живо зависи изцяло от качеството на този водообмен, от неговата структура, от чистотата и  биологичната активност на водата като основен източник на енергия.

Чиста природна вода на Земята напрактика вече почти не съществува и то от 15 години. Според Световната организация на здравеопазването в някои промишлени зони водата е толкова  необработена, че дори е опасна за пране. Дори водата на езерото Байкал – най-чистият източник на здравословна вода – вече е заразена, заради хищническото застрояване на замърсители около коритото на езерото.

Пречиствателните станции обрабоват водата предимно срещу естествени замърсители като  премахват най-опасните високомолекулярни примеси. Отстраняването или неутрализацията на нискомолекулярните, най-токсични замърсители не може да се осъществи в традиционните пречиствателни станции. За да се използва повече или по-малко чиста вода днес има разработена цяла индустрия. И се получава така, че първо човек прави всичко възможно, за да замърси природата, а след това търси начини да преодолее вредите от своето престъпление. Получава се като в детската градина и това ние наричаме цивилизация!

Природната вода представлява  хаотично струпване на молекули и за да започне да работи в организма, на нея трябва да и се придаде структурна форма, матрица, формула, подобна на леда. Само такава вода е носител на енергия. Нашето тяло, както и всички живи същества, включително и микробите и вирусите, на 2 / 3 се състоят от вода, а в мозъка, тя е до 90%. Поддържането на постоянна вътрешна среда, включително водна, е основно условие за живот, нарушаването на което води до болест.
За да протичат нормално всички химични и други процеси и за да се сдобие водата с необходимите и свойства, трябва да се изразходва определено количество енергия.

Смята се, че за структурирането на  1 литър вода трябва да се изразходват  25 калории.

Най-подходящата за пиене вода

Биологичната информация – „паметта“ на водата – се съдържа в кристалните структури. Оказва се, че в природата има около 50 вида вода, която може да се различава по формата на кристалите: снежинки, ледени висулки, топки, т.н. Физиологично най-подходящата за организма вода се съдържа в растителните храни, соковете и плодовете. Точно такива свойства има и разтопената вода.

Минералната вода

Много хора предпочитат да пият минерална вода, независимо дали са болни и от какво точно се оплакват. Минералните води съдържат неорганични и органични соли с алкална или кисела реакция, биологично активни съединения, въглероден двуокис, който минава през дебелина на земната кора, се захранват от електромагнитни и други полета, ето защо те имат своите показания и противопаказания.  В някои случаи, минералната вода ще ви помогне да подобрите обмяната на веществата, да се възстанови киселинно-алкалния баланс и да се нормализират функцията на стомашно-чревния тракт, др. същевременно безконтролното пиене на минерална вода може да повлияе негативно върху  здравето, особено при продължителна употреба.

Дестилираната вода

Има хора, които са уверени, че най-добре е да се пие дестилирана вода. Личното ми мнение е, че това не е правилно.В естествената вода има, макар и в малки количества,  важни за организма съставки и енергия, така наречената  май прана, които липсват в  дестилирана вода.

Водата от чешмата

За разлика от западните страни, където водата се обработва чрез озониране, у нас водата се хлорира и това е твърде опасно за здравето. Хлорът се съединява  с органичната материя като образува отрови, разновидност на диоксина и нещо повече, натрупвайки се във времето те са в състояние да отровят организма.  Освен това хлорът причинява корозия на тръбите, а това пък е причина в канализацията да тече ръждива вода. И още, във водата има много калциеви соли, които при кипене се отделят на дъното като неразтворима утайка(обикновено в чайника се образува жълта пяна, а ако е кафява, значи солите са примесени с желязо). При приготвянето на кафе и чай в такава вода  солите влизат в организма, отлагат се и могат да станат причина за редица заболявания като артеросклероза, артроза, остеохондроза, камъни в черния дроб, бъбреците, др.

Преварена вода

Много хора пият само преварена вода. Оказва се обаче, че при кипенето вредните свойсва на хлора дори се засилват, той преминава в трихалометан, който дори и при къпане влияе зле на кожата като я дехидратира.
Какво да правим  тогава, как да съхраним енергията си, нужна ни за преработка на водата?
Трябва мъничко да се постараете и ще се сдобиете с полезна вода.

Автор на статията: И. П. Неумывакин, „Вода. Жизнь и здоровье.“

Източник: odnavoda.ru

Вашият коментар