За първи път двама победители в конкурса Ideal Standard Баня на годината 2010

kinezi
НАЧАЛЕН КУРС ПО ПРИЛОЖНА КИНЕЗИОЛОГИЯ
25.03.2011
spa_masaj
ТРЕТИ НАЦИОНЕЛЕН КОНКУРС ПО СПА МАСАЖ 2011
31.03.2011
LZarchitecture_i_Nikolaj_Bulev_poluchavat_purvi_nagradi_ot_konkursa_vrucheni_ot_Vasil_Kunev

Призьорите бяха излъчени след публична защита пред жури, медии и публика

Две първи награди бяха връчени в седмия поред годишен конкурс на Ideal Standard Баня на годината 2010. Победителите са  LZarchitecture с проекта “Island” и дизайнерът Николай Булев с проекта  „Nero Gold”.Отличниците бяха определени сред общо дванайсет номинирани авторски 3D проекти за бани, създадени с продуктите Ideal Standard. Наградата за първенците е наистина примамлива – посещение на  „100% Design” в London, водещо изложение за  мебелен дизайн в Емропа.


Наградите бяха връчени на специална церемония в хотел „Арена ди Сердика” (София) на 29 март 2011 г. от Васил Кънев – вицепрезидент на Идеал Стандарт Интернешънъл за Югоизточна Европа и председател на Съвета на директорите на „Идеал Стандарт – Видима” АД.

Трета награда на журито бе присъдена на дизайнера Петя Емилова за проекта „Спокойствие и релакс”, която заслужено ще почива в луксозен SPA хотел в България и ще ползва в личната си баня модерния термостатен смесител Attitude на Ideal Standard.

Конкурсът приятно изненада дизайнерите, архитектите, журналистите и приятелите на известния бренд с напълно нов формат –  публична защита. 12-те номинирани проекти трябваше да бъдат защитени от своите автори пред открита аудитория и

жури в състав

арх. Иван Александров – интериорен дизайнер, арх. Албена  Владимирова-Андреева – интериорен дизайнер, Ники Канделеро – интериорен дизайнер,  Николай Ников – интериорен дизайнер, Иван Гроздев – интериорен дизайнер и Христо Караиванов – Директор Маркетинг и Продажби на „Идеал Стандарт  – Видима” АД.

Публичната защита на моменти доста нажежи атмосферата в залата. Журито задаваше конкретни и понякога доста пиперливи въпроси, които истински затрудняваха участниците. Затова пък, тези които бяха обмислили проектите си до най-малкия детайл и имаха ясна концепция как може да се реализира предложението и за каккъв бюджет, те получиха заслужени оценки от журито и силни аплаузи от гостите.

По добра традиция в конкурса Ideal Standard Баня на годината  отново имаше много награди и всичките голем. Наградата на публиката,отличена от онлайн-гласуването на страницата на конкурса, спечелиха дизайнерите от Gemeli Design Studio за проекта „H2O в геометрия”. Те  получават уикенд за двама в луксозен SPA хотел в България.

20 гласоподаватели, определени на случаен принцип също ще имат награда за спомен с марка  Ideal Standard. – двуфункционален ръчен душ Senses. Имената на победителите ще бъдат публикувани на сайта на конкурса.

За втора поредна година Ideal Standard отдаде признание и на журналистите, които допринасят най-много за популяризирането на идеята за банята и за превръщането й от обикновено хигиенно помещение в специално място за изключително преживяване на тялото и духа. С журналистическа награда Ideal Standard за 2010 бе отличена редакцията на списание „Наш дом”.
В Ideal Standard Баня на 2010 участваха интериорни дизайнери, архитекти, студенти по архитектура и дизайн, приложни изкуства, също и студия и фирми с колективни проекти, които представят авторски 3D решения с площ до 12 кв.м.

Повече информация за конкурса „Баня на годината” можете да откриете на официалния уебсайт  http://www.banianagodinata.com/

Вашият коментар