НАЧАЛЕН КУРС ПО ПРИЛОЖНА КИНЕЗИОЛОГИЯ

mjusli_e
Закуска за дълголетници
25.03.2011
LZarchitecture_i_Nikolaj_Bulev_poluchavat_purvi_nagradi_ot_konkursa_vrucheni_ot_Vasil_Kunev
За първи път двама победители в конкурса Ideal Standard Баня на годината 2010
30.03.2011
kinezi

За първи път в България се организира Начален курс по приложна кинезиология.

Лектор  ще бъде д-р Татяна Николаевна Чернишова, председател на руската Междурегионална асоциация по приложна кинезиология, член на президиума на ICAK.

Курсът  ще се проведе от 28 април до 3 май 2011 г. влючително

в рамките на 25 учебни часа.

Участниците ще получат сертификат, който ще им даде предимство за записване при по-нататъшното професионално обучение.

Приложната кинезиология е наука, изучаваща механизмите на формиране на движенията на човешкото тяло и причините за възникващите нарушения при движение (кинезио – движение, логос – учение). През петдесетте и шестдесетте години на миналия век лекарят хиропрактик Джордж Гудхарт и негови колеги в САЩ научно доказали, че при заболявания от всякакъв характер човешкият организъм реагира с промяна на мускулната възбудимост и съответно с нарушения в движението на тялото. С преодоляване на заболяването се възстановявал мускулният тонус и се нормализирали неговите движения. Практиката доказала, че мускулите са изключително прецизен индикатор за установяване на всякакви отклонения от здравето и нещо повече – за съставяне на точен алгоритъм за неговото възстановяване.
За разлика от другите научни дисциплини кинезиологията не изучава механизмите на възникналото заболяване и не анализира природата на медицинските препарати, с които се действа при нужда. С помощта на специално разработени мануални мускулни тестове тя търси отговор за причините, поради които са възникнали отклонения в структурата, биохимията или психоемоционалното състояние на конкретния човек и дава максимално достоверни отговори с какви средства и методи  да се възстанови цялостният баланс на здравето в конкретния случай.
С годините приложната кинезиология се утвърждава като прецизен помощен диагностичен метод за всички специалисти, занимаващи се по един или друг начин с профилактика, поддръжка и възстановяване на човешкото здраве – лекари, хомеопати, кинезитерапевти, мануални терапевти, хиропрактици и остеопати, специалисти по акупунктура и акупресура и много други. Поради точната обратна биологична връзка с изследвания човек тя е незаменим помощник в изработването на всякакви схеми за пълноценно хранене, възстановяване и поддръжка на общата кондиция в оптимални параметри, което обяснява широкото й приложение в областта на спорта, бойните изкуства и всекидневните методи за утвърждаване на добро физическо, психическо и духовно здраве.
Днес ПК се практикува и преподава в 15 държави по света, обединени в Международната колегия по Приложна кинезиология (ICAK), създадена през 1975 г.

Цена на курса – 150 лв.

Справки и записвания на тел: 0887 760 332 – Иван А. Тодоров, консултант по ПК

0885 305 152 – проф. Зоя Горанова, НСА

Вашият коментар