Пролетно парти за Деня на водата

corianss-1
Универсалният кориан
18.03.2011
ISH51
ISH’2011: Домът е на един бутон разстояние
19.03.2011
image003

Семейството на радетелите за Водата в България се увеличава с още един член – „Български национален воден съвет“.Първата инициатива на фондацията е Пролетно парти по случай Световния ден на Водата 22 март.

„Български национален воден съвет“е неправителствена организация, посветена на хуманната мисия за подобряване на здравето, трудоспособността и качеството на живот чрез правилна хидратация на организма.

Членове на Обществения съвет на фондацията са лекари, известни личности, интелектуалци, журналисти и организации, съпричастни към идеята за пието на вода като път към по-щастлив и здравословен живот.
В инициативата се включват актрисата Йоана Буковска, писателката Людмила Филипова, режисьорките Иглика Трифонова и Възкресия Вихърова, дизайнерката Мариела Гемишева, певците Хилда Казасян и Искрен Пецов, проф. Валери Стефанов, Сашо Пелев, журналистите Ива Дойчинова, Людмил Кърджилов, Асен Григоров, Магдалена Гигова, известните диетолози проф. Донка Байкова, проф. Людмила Матева, доц. Даниела Попова, проф. Светослав Ханджиев, проф. Стефка Петрова – национален консултант по хранене и диететика, популярният биофизик д-р Игнат Игнатов, който изследва „информативността“ на водата, диетологът по тибетска медицина Огнян Симеонов.

Каузата подкрепят и организации като Движение на българските майки, Федерацията по йога, Асоциацията на производителите на безалкохолни напитки, Фонд 13 века България, фондация „Аз обичам водата“ и др.
Българският национален воден съвет предвижда провеждането на редица кампании по теми, отразяващи правилната хидратация на организма и човешкото здраве.Ще се организират научни форуми и дискусии, ще се продуцират разнообразни културни и медийни събития,посветени на основния източник на живот- водата.

Една от целите на съвета е и да се установят трайни контакти със сродни организации в други страни от Европейския съюз, така че да могат да се обменят информация и практики в областта на водните проекти.

Вашият коментар