Огледало ни учи да пестим вода

Торсионната вода
23.04.2011
miror_e
Огледало ни учи да пестим вода
24.04.2011


Повечето хора не затварят канелата на смесителя, докато си мият зъбите или се бръснат или пък не спират душа, докато се сапунисват.

В това време обаче в канала изтича огромно количество чиста вода, която много скоро ще е най-голямата ценност на планетата.За да сме готови за последствията от климатичните промени на планетата, които очевидно са неизбежни, първо трябва да променим своите навици.


Огледалото на дизайнера Джин Ким може много да ни помогне в тази насока, защото то във всеки един момент ни информира колко вода сме използвали за един час, за месец и за година.

По целия контур на огледалото са разположени датчици.

Синият кръг е разделен на 24 деления за часовете, оранжевият на 12 деления за месеците, а най-големият, зеленият, е от 365 зони за всеки ден от годината.

В зависимост от интензивността на окраската на едното или другото деление, вие ще знаете колко вода сте използвали в определен период.

А за да е още по-ясен отчета в огледалото може да се вгради екран, който да ви дава информация за парите, които следва да платите за изразходваната вода.
Зоркото огледало допуска също да зададете лимит на използване на водата за час, ден или месец. И тогава то само ще ви предупреждава, че наближавате нивото на преразход на зададения лимит.

Вашият коментар