Подводница на педали

Manova_studenti
Откриха суха вода
23.04.2011
TresorArgento_Platino[1]
Плаващ остров вместо плаващ боклук
23.04.2011

Гранитогрес Piemme Fashion лапаТо повърхност , ретктифицирана, произход Италия Производител: Фабрика Piemme Ceramiche (Valentino) Основен формат: 45х45 см. Цветова гама: Колекцията Fashion се предлага в четири основни цвята: Beige, Black, Coffee и Ivory цена: 89.89 лв./кв.м

Транспортното средство, което се задвижва с педали е велосипеда. Е, светът познава и  хибриди между велосипед и автомобил. Подводница, която се задвижва с педали обаче, никога не е била сътворявана.
Подводният велосипед в момента се разработва от екип от френски инженери и конструктори, които съвсем не на шега планират да представят прототипа на подводния Scubster до края на 2011 година.

Цветът му ще е жълт, разбира се.

Френската асоциация EndlessFlyers заедно с два университета SUPMECA и ISITV старитаха проекта The Scubster за създаването на неголяма едноместна подводна лодка, която се задвижва с педали. Те планират да се включат с нея в състезанието International Submarine Race през 2011 година.Скоростта на лодката ще е до десет км/ч. Това не е висока скорост за подводпица, но пък е доста добър резултат в сравнение със скоростта на аквафлангист. Това ще е и предназначението на подводния велосипед – да е в помощ на човека с аквафланг.

Според създателита, новото транспортно средство ще е предназначено за туристически пътешествия под вода както и за изследване на морските дълбини. Неголемите му размери позволяват бързина на маневрите и евтино производство.

Задвижването чрез педали е и екологичен елемент, който представя нови възможности за подводен туризъм без това да е за сметка на чисоттата на подводния свят.

Вашият коментар