Създадоха спрей за стъкло за слънчева енергия

Лечебен туризъм в Тетевен
23.04.2011
Джобно фенерче работи с вода
23.04.2011

Компанията New Energy Technologies, специализирана в технологии за събиране на енергия от повърхоности, е разработила слънчеви клетки, които могат да се напръскат върху всякаква стъклена повърхност.

Как става това ли? Те успешно премахват всички метали. Особеното е, че металните компоненти в клетката  действат като отрицателен полярен контакт. Те всъщност подменят металите с екологичен компонент.
„Слънчевият спрей за стъкло е резултат от нашите последни разработки на компоненти щадящи околната среда и представлява важна крачка в новите методи за  генериране на електричество, споделя   Meetesh V. Patel, президент и главен изпълнителен директор на New Energy Technologies.
Познатите  слънчеви панели основно са изработени от гофриран силиций, скъп и крехък материал. Сега обаче по-евтиният соларен филм  предлага едновременно високо ниво на изолация и висок капацитет на производство на температура..
Тези ултра-малки слънчеви клетки, всъщност са най-малките познати в света. Те са по-малки от четвъртинка зърно на ориз.. И тези ултра малки соларни клетки на New Energy генерират електричество не само от видимия спектър на светлината, но и произвеждат  изкуствена светлина, като  луминесцентно осветление.
Свойствата на тези клетки без проблем могат да се активизират дори и при филм с дебелина по-тънък от човешкия косъм. Производителите очакват новата технология да се развие в иновационно производство на соларни прозорци с много висок капацитет на енергийна ефективност, бърз цикъл на производство и способност за запазване на стайната температура, все характеристики, които са компромисни за съвремените слънчеви технологии. Особено висока  ефективност показват новите слънчеви клетки в места с ограничена слънчева активност, дори там, където слънчевите лъчи съвсем не стигат. Това е сериозно доказателство за  способността на новата технология да генерира както естествена, така и изкуствена светлина.
Само в Америка има почти 5 милиона офис сгради и 80 жилищни кооперации, припомнят производителите. Благодарение на изключително лесния метод на нанасяне слънчевият спрей има потеницала  да се превърне в новата зелена домакинска игра. В момента технологията обаче е в процес на патентоване.

Вашият коментар