Argania / Салон за красота „Аргания“

pagane1
Студио „Пагане“, София
17.04.2011
ceramiche_piemme_640
Гранитогресът – керамика с гранитна душа
18.04.2011
argan_fruits

Аргания ООД е създадена 2010г. с амбицията да запознае българския потребител с уникалното мароканско арганово масло. Официални вносители и представители за България на мароканските фирми производителки на арганово масло Gie Targanine и Atlas nature.


100% органично и биосертифицирано.

Какво е арганово масло…

Аргановото масло се добива от  дървото Аргания (Argania Spinosa).То расте единствено  в югозападната част на Мароко. Използва се от местното население в продължение на векове.


Днес към маслото се наблюдава нарастващ интерес от  потребители от цял свят, благодарение на уникалните му козметични, диетични и кулинарни свойства.


Маслото от арган обновява, ревитализира и подхранва кожата и изглажда бръчките.


Подходящо е за суха кожа, а също и за кожа, склонна към акне, екзема и варицела. Заздравява чупливите нокти, облекчава сухотата и сърбежа на скалпа, помага против изгаряния и напукани устни.

Маслото съдържа витамин Е (токоферол) и фенолови съединения, които имат силно антиоксидантно действие и защитават кожата от свободните радикали ,и предпазват съединителната тъкан.


Аргановото масло стимулира клетъчния обмен и подпомага междуклетъчните процеси, противодейства на изсушаването и стареенето на кожата, като възстановява хидролипидния слой и подобрява усвояването на хранителните вещества от клетките. Маслото заздравява драскотини, рани и различни видове изгаряния.


Различни научни публикации описват лечебните свойства на аргановото масло, според които то е особено подходящо за:

* понижаване на нивото на „лошия” холестерол и повишаване на нивото на „добрия“ холестерол;
* понижаване на кръвното налягане;
* подобряване функциите на черния дроб;
* неутрализиране на свободните радикали и за възстановяване на хидролипидния слой.

Аргановото масло е с изразени антиканцерогенни свойства, тъй като съдържа антиракови вещества (скотенол). Особено полезно се оказва и при борба със затлъстяването, а приемано сутрин на гладно, маслото значително намалява чувството за глад.

Подобно на зехтина, маслата с богато съдържание на полиненаситени мастни киселини не трябва да бъдат подлагани на термична обработка, защото губят своите вкусови и здравословни качества.


Препоръчва се аргановото масло да се съхранява в хладилник и да се употребява в кратък срок след отварянето на бутилката.


Салон за красота „Аргания“


София, ж.к. Надежда

ул.“Патриарх Дамян“, бл. 422

тел. 0886 518 900

e-mail: ani62_fresh@abv.bg

Вашият коментар