Evolution на Ideal Standard International

Dori
“Двама”, Гергана Василева
14.04.2011
Dvoretza1
Терапия с българско кисело мляко
16.04.2011
ISH69

Начало на дигитална ера в банята

с Evolution  на Ideal Standard International


Интуитивната, персонализирана  платформа за банята е отличена

с Design Plus  на ISH’11

„Идеал Стандарт Интернешънъл“, лидер в решенията за баня, обяви ерата на цифровизацията  в банята с въвеждането на електронна, високотехнологична платформа и уникална система за контрол на оборудването в мокрото помещение.


Evolution, така се нарича мрежовата система, която осигурява лесен контрол, включително и от дистанция на душовете, смесителите, ваната. С натискане на един бутон водата се пуска и спира, настройва се на конкретна температура, сила и вид на струята. Прототипът на  Evolution  бе показан за първи път на ISH, Франкфурт под луксозната марка на компанията Jado.

Системата Evolution е създадена от известното дизайнерско студио Artefakt и вече получи признанието на сектора като спечели престижната награда Design Plus за 2011 г.Уникална патентована технология и модерен дизайн

Evolution е създадена за потребителите, които имат око за дизайна и са почитатели на авангардните технологични приложения в банята. Това е първата по рода си иновация, която позволява пълен конкрол над водата от дистанция и персонализиране на водния поток само с докосване на един бутон.
Патентованата оптична технология  Evolution може да променя  настройките и да осигури надеждна функционалност дори и под въздействието на вода и влага. Това е и първата сензорна технология, която успешно прави разлика между удар на капка и човешки допир.


Сензорният контролен панел използва „бутон“ и „слайдер“ елементи, подобни на тези при тъч- екрана на мобилните телефони.


„За Ideal Standard International  Evolution наистина представлява  решение от следващо поколение  и се вписва идеално в нашата визия за  дигиталната ера на банята „, обясни Дейвид Хамил, президент на Ideal Standard International . „Ние сме много развълнувани от тази иновация, която смятаме, че ще направи революция в пространството баня и ще даде решения за потребителите, които търсят авангардна, ултра-модерна функционалност.“Високата технология  увеличава функционалността и намалява разходите

Evolution създава персонален потребителски профил само с едно докосване на екрана. Системата  предлага повишена безопасност чрез контролирана температура и позволява на потребителите да консумират по-малко вода и енергия, тъй като те получават желания поток и градуси почти веднага.Evolution тепърва ще се развива.

Тя ще може да събира и обработва данните от ВиК системата и разходите за електроенергия и ще действа като интегрирана платформа за управление, като централен пункт за контрол на всички елементи в банята – включително осветлението, аудиовизуалните системи и системи за комуникация,  електрическите лири и подовото отопление.

Вашият коментар