HAwle / Хавле Арматурен

СПЕЦИАЛИЗИРАНАТА ЛАБОРАТОРИЯ ЗА АНАЛИЗ НА МИНЕРАЛНИТЕ ВОДИ
24.04.2011
solar3
WILO
24.04.2011


Хавле Арматурен –  професионализъм и социална отговорност

Хавле Арматурен се утвърди на българския пазар като най-големия доставчик на спирателна арматура за ВиК дружествата и строителните фирми в страната. Компанията отговорно и с грижа за околната среда подбира суровините за своите продукти. Наред с това Хавле подкрепя и проекти за популяризиране проблемите във водния сектор и информиране на обществото с актуалните въпроси, поставяни днес.
Компанията отпразнува своята пета годишнина на Моста при НДК  и подкрепи проекта „София с обич за водата”. Фирменото парти, което се проведе в рамките на националната фотоизложба „Аз и водата”,  събра на едно място видни представители на ВиК бранша сред които бяха редица ръководители на ВиК дружества, търговци и дистрибутори на оборудване, монтаж и поддръжка на канализационни системи.
Хавле не пропусна да отбележи и 60-годишнината на Хидротехническия факултет при Университета по архитектура, строителство и геодезия, където официално беше открита стимулационна водопроводна линия за обучение на студенти, дарение от Хавле Арматурен. За откриването в София пристигна г-н Ервин Хавле, основен акционер и син на основателя на фирмата.
Учебната зала, в която е монтирана линията, е пригодена и за протичане на специализирани лекции, семинари и обучения. От  Хавле Арматурен съобщиха че първите обучения на водомайстори и технически ръководители от ВиК дружества и строителни фирми вече са факт. Завършилите курса получават и сертификат.
Хавле Арматурен е основана през септември 2004 г. като дъщерна фирма на Хавле Арматуренверке ГмбХ, Австрия, с основна дейност – продажба на спирателна и присъединителна арматура за вода. Качествената арматура е основен елемент на ефективната инфраструктура, а мисията на Хавле е да работи и подпомага за изграждането на качествени водоснабдителни мрежи и улесняване работата по поддържането им.

Хавле Арматурен е основен партньор на сдружението „Аз обичам водата” и Голяма столична община при официалното отбелязване на Световния ден на Водата в София.

Вашият коментар