Най-красивият ледник в света расте

fontan_240x120
Гигантски фонтан е новата забележителност в Дубай
31.05.2011
te4na_guma3
Течна гума
31.05.2011
peritomoreno_240x120

Аржентинският ледник Perito Moreno, признат от списание Forbes за най-красивия ледник в света, е един от малкото ледници на планетата, които не се влияят от глобалното затопляне. Perito Moreno и сега продължава да расте, независимо че от него продължават да се отделят огромни айсберги.

Специалистите все още не знаят на какво се дължи идеалното равновесие на ледника. Знаят само, че ледниците не реагират еднакво на природните изменения на климата.Perito Moreno,   който се намира на брега на езеро в националния аржентински парк Los Glaciares, можете да наблюдавате от безопасно разстояние, докато се возите в туристически катер. Ледникът се разширява на всеки няколко години.  Същевременно от него се отделят огромни късове лед, които са любопитна атракция за десетки туристи, които посещават мястото, най-вече, за да се любуват на ледения красавец.
Ледникът Perito Moreno , наречен на името на своя първооткривател, е висок около 60 метра, широк 5 километра и дълбок около 170 метра. Възрастта му е около 30 години.

Вашият коментар