На СПА – круиз около Земята с луксозен цепелин

sauna01
Сауна на колела за пътешественици
31.05.2011
fontan_240x120
Гигантски фонтан е новата забележителност в Дубай
31.05.2011
Image converted using ifftoanyStratocruiser, така се нарича иновационната  концепция за лайфстайл цепелин, разработена  от  дизайнерите Тино Шадлер и Майкъл Джей Браун.Stratocruiser представлява луксозен дирижабъл за кратки круизи до различни точки на Земята.

Проектът има за цел да предложи на модерните номади и космополити изцяло нов начин на разтоварващо пътуване в обкръжението на реални вълнуващи пейзащи от различни точки на света.
По време на дневното пътешествие с Stratocruiser гостите могат да се наслаждават на спа процедури, фитнес с лични треньори, занимания по йога или да се отпуснат в шикозния салон за красота.


Луксозният цепелин предлага круизи на средни разстояния, включително трансатлантически, тихоокеански както и частни мини маршрути до точки в Европа и Близкия Изток. В гигантския балон има спа-център, библиотека, просторен дневен салон с бар и ресторант, а също и частни кабинети и се предлагат всички удобства, които могат  да превърнат и най-изтощителното бизнес-пътуване в приятно удоволствие.

Маршрутите на цепелина се правят така, че крайната дестинация да се достигне по залез слънце. Кацането естествено прелива с гурме вечер с изглед към гледчерите, тропическите джунгли или руините от градовете на маите. Маршрутите и известните готвачи се променят  всяка  седмица, за да се гарантира уникалност на всяко едно пътешествие.

Обшивката на Stratocruiser е изработена от  въглеродни влакна. Камерата му е пълна с  хелий и  е изградена от фотоволтаични клетки, с което се постигат високи  нива на безопасност, скорост и екология на пътуването.Прозрачният му “обърнат атриум” на дъното на балона  дава възможност за прекрасна гледка към Земята докато лежите удобно в шезлонга или си похапвате в ресторанта.

Благодарение на модерната система на задвижване цепелинът-стрела постига два пъти по-бърза скорост от познатата апаратура.

Вашият коментар