Armani Hotel Dubai в тъмната страна на лукса

te4na_guma3
Течна гума
31.05.2011
Stonevision2
Плочки като полиран мрамор от Marazzi
01.06.2011
Armani-Hotel-Spa-in-Dubai-582x386

Във вътрешността на  Burj Khalifa, най-високата кула в света, живее  ултра луксозния мрачен свят, наречен Armani Hotel Dubai. Хотелът започва от партера до 8-ия етаж на 160-етажния небостъргач, след което прекъсва и се появява отново на 38 и 39 –тото ниво на мега кулата.Освен разкошно обзаведените апартаменти и резиденции в зоната на Armani Hotel Dubai  има още зали за конференции и специални събития на площ над 2 800 квадратни метра, нощен клуб „Армани Приве“, балнеоцентър „Армани СПА“, магазин за шоколади и бонбони „Армани Долче“, както и „Армани Галерия“. И макар че комплексът няма рецепция, достъпът до пространствата му е ограничен  благодарение на специална информационна система, която допуска само собствениците, наемателите и членовете на елитарния клуб “Армани”.


Armani Hotel Dubai е първият интериорен проект на известния модилиер Джорджо Армани. Самият маестро споделя, че за него това е сериозно предизвикателство и желанието му е било да създаде „нещо значимо, което ще бъде запомнено. Нещо не само за настоящето, но и за бъдещето“.
Жилищата в Armani Hotel Dubai са проектирани от екипа на дизайнера , а  архитектурата е проектирана от Уилсън Associates.
Бурдж Халифа, известен преди откриването си като Бурдж Дубай, е небостъргач в Дубай, Обединените арабски емирства, който със своята обща височина от 828 m е най-високата конструкция, строена някога. Строителството му започва на 21 септември 2004 година, а сградата е официално открита на 4 януари 2010 година. Сградата е част от новоизградения комплекс Даунтаун Дубай, разположен в близост до главния търговски квартал на града и заемащ площ от 2 km².Проектът на Бурдж Халифа е изготвен от американското бюро Скидмор, Оуингс и Мерил с главен архитект е Ейдриън Смит и главен конструктор – Уилям Бейкър. Главен изпълнител е южнокорейската компания Самсунг.


Вашият коментар