В прегръдката на МИНИБАСЕЙНА

interior_oazis3
Интериор: Екзотика с храсти и кварц
24.06.2011
kal
Калолечението – ЗА И ПРОТИВ
24.06.2011
teuco_minipool

За Хемингуей истинската жена трябва да умее да плува, да ловува и да има широки рамене. Писал го е някога по бреговете на Куба. Съвременната европейката обаче ходи на лов за… мъже, раменете й са уморени от работата, децата и фитнеса и предпочита да плува в спортна зала. Вкъщи неуморната бизнес дама пренася само удоволствията – вкусна храна, обичани деца, а вече и разпускане с леко питие в… минибасейна.Минибасейните са оказаха от онези чудесни модерни „благинки”, които ефективно и бързо измиват натрупания през деня стрес. Ползването им не е свързано с ходенето в спортен комплекс, защото компактното съоръжение предлага водното удоволствие вкъщи. Факт е, че само за няколко години минибасейнът се превърна в предпочитана екстра към всеки луксозен дом. При това вече го монтират не само в банята, но и на терасата, в двора и дори в широката дневна или спалня. Причините за това са няколко, но най-важната сред тях е

РАЗМЕРЪТ
Според габаритите си минибасейнът може да се определи като голяма вана или малък басейн. Така или иначе коритото му се оказва с оптималните размери за доставяне на водно удоволствие в група. Кисненето в минибасейн не е самотно занимание. Дълбоката и комфортна вана от среден вариант предлага между 4 и 8 удобни за сядане и излежаване места, така че може да се ползва от цялото семейство и приятели. Да, в минибасейна не може да се плува, но кому е нужно това, особено след стресов ден! Съоръжението обаче е в пъти по-лесно и бързо за монтаж и поддръжка от големия брат с олимпийски размери.

Характеристики
Ефективният хидромасаж е една от основните характеристики на големите вани. Производителите целенасочено разработват все по-нови възможности на хидромасажните и аеродюзи с цел създаване на максимално удоволствие от масажите с водни струи. В резултат на тези дългогодишни проучвания водните струи в минибасейна са в състояние да осъществят целеви масаж на най-натоварените и чувствителни участъци в раменния пояс, опорно-двигателния апарат, поясната зона, да стимулират кръвообращението, лимфния поток и клетъчния метаболизъм; да стягат тъканите и да ги обогатят с кислород; да подобрят еластичността на мускулите. При това терапиите се осъществяват в акомпанимент на релаксираща музика, в облаци от благоухания и феерия от светлини и водни каскади.

Контрол


Повечето  модели се предлагат със сензорно табло за управление на функциите. От него лесно може да се зададат силата, посоката и видът на водната струя, да се управляват джетовете поединично или в група, да се определи температурата на водата. Традиционно моделите предлагат термосензор в границите от -5 до +40 градуса.Цени
Колкото по-голямо е коритото, толкова по-скъпо ще е то. Крайната цена обаче зависи не само от размера, но и от екстрите, вътрешното разпределение на местата за сядане, броя на джетовете, облицовката, марката и дизайна. Среден вариант с 6 места за сядане струва около 7000 евро, ако е вкопан в земята или пода. Ако е с облицовка от кедър, стойността му се качва минимум с 1000 евро. А ако е сред новите модели на водещи европейски производители и носи името на известен дизайнер, цената му може да се повиши в пъти.

Вашият коментар