Карта на бъдещето – GPS навигатор + проектор

zilborrerstea1_E
На море със… собствен плаж
06.06.2011
riant1_e
Кантар, който крещи
06.06.2011
maptor_E

GPS навигаторите са изключително популярни напоследък. Те са изключително полезни в редица ситуации, независимо, дали се ползват от пешеходец или от шофьор. За дизайнерите обаче познатите ни електронни пътеводители, известни с името GPS навигатори, вече са морално остарели.

Представяме ви новото умно изобретение Maptor, интелигентен наследник на старата карта, което вече има претенциите да се превърне в най-търсената от туристите вещ. Maptor е не просто поредния навигатор, а е навигатор с проектор. Той е  лек и малък като джобно фенерче. Можете да го носите в джоба или да го закачите на врата като телефон или плейър. Устройството се оказва изключително практична вещ за пешегодци, защото не тежи и винаги е под ръка. И в мига, в който се усъмните, че губите посоката, просто трябва да включите Maptor и да разгледате прожектираната от него карта.
Как работи ли?
Първото и най-важно условие е да сте инсталирали карта на мястото, където ще имате нужда от Maptor. Създателите на изобретението са се погрижили да получите Maptor заедно с точни инструкции да инсталация на дигитални карти.
Когато включите устройството, от него, подобно на фенерчето, излиза лъч, ойто прожектира избраната карта. Най-хубавото е, че прожекцията може да се осъществи въвру всякаква повърхност – на паветатар на стената, дори върху дланта на ръката ви. При това изображението е изключително бистро и с много долри качества.

Автор на оригиналната идея е Jin-Sun Park and Seon-keun Park и със сигурност много скоро ще я видим реализирана върху витрините на магазините за спортни и туристически стоки.


Вашият коментар