Ремонт на банята – Преди&След

saunaflying1
Летяща сауна над река Елба
06.06.2011
znakRTA
КОНКУРС „ЗНАК ЗА КАЧЕСТВО НА ТУРИСТИЧЕСКИТЕ ОБЕКТИ”
08.06.2011
afterbath

Независимо дали си представяте банята само чрез функционалните й характеристики или като едно красиво мини спа кътче, тя остава единствената стая в дома, без която семейството не може да живее.

Показваме ви баня, която доскоро е била с доста занемарен вид – остаряла като дизайн и функции,  не отговаряща на реалните нужди на семейството.

Новото решение цели не само осъвременяването на стила в съответствие с модните тенденции, но и позволява по-ефективно използване на съществуващото пространство.

Вижте как тези подобрения – включително ново осветление, красиви керамични плочки и най-новите мебели и смесители – може да се приложат и за вашия проект за ремонт на банята.ПРЕДИ:
Банята, която ви представяме, преди е предлагала само най-основните функции, въпреки завидните размери на  помещението.
Прилагането на модерни интериорни решения както и актуализация на предметите и повърхностите са основните цели на ремонта.
Тъй като в този дом няма, приобщена към спалнята баня, тази баня трябва да може да отговаря и семейна и с представителен за гостите вид.
В къщата обаче има втора вана, така че още преди ремонта се взема решения за премахване на малката квадратна вана от това помещение. Старите керамични плочки, макар все още използваеми, изглеждаха почти като взети от някое обществено учреждение, при това положени по остарелия начин до половината на стените.

Въпреки че естествената светлина тук е в изобилие, оказва се, че за задачи като гримиране и бръснене осветлението не достига.

СЛЕД:
При новия проект архитектите предлагат да разменят месата на тоалетната и мивката, с което се освобождава още място за съхранение на принадлежности. Това решение неидменно води след себе си корекция ва водопроводната инсталация и повишена обща сметка, но стопаните и днес са убедени, че си е струвало.
Новите шкафчета за баня се избират така, че да осигурят достатъчно пространство за кърпи и тоалетни принадлежности, както и възможност за използване на мястото над самите шкафчета.

Избира се душ-кабина  от прозрачно стъкло, за да оставя душа “визуално отворен” и да създава усещане за простор в банята.
Дизайн.
Собствениците предпочитат класическия стил, който  да допълва усещането, създадено от другите помещения в дома.
Относно цветовото вдъхновение, те имат късмета да открият красив горен кант с ветроходен мотив, включващ множество нюанси на синьото и бялото с акценти на цвят горчица.
Това решение създаде една чудесна, свежа контрастна цветова схема, както и възможността да “стопли” банята с жълтите тонове от канта.
Ярките контрасти между светли и тъмни елементи се подчертават, когато контрастиращите цветове са разположени един до друг.
Собствениците усилват този ефект избирайки кобалтово сини и снежно бели плочки за стените и плотовете.
За да продължат с морската тематика и за да запазят свежестта на атмосферата, те включват хоризонтални ленти кобалтово сини и бели плочки, вместо традиционните мотиви на шахматна дъска или граничещи оформления.
Шкафчета от светла бреза допълват цветовата схема на банята с топлите, бледо кехлибарени тонове на дървесината.
Жизненост и необичаен вид на банята внася мивката,  изработена от стъклени нишки в кобалтов цвят в комбинация с монтирана на стената батерия с покритие от полиран хром.

Повишено чувство за дълбочина и текстура на стените придава  използваната обикновена техника с туткална боя. За основно покритие е определен полу-гланц в небесно син цвят, комбиниран с глазура с полупрозрачни декоративни ефекти в кралско синьо.

Осветлението
Като основен източник се поставят ретро лампи с дискретен дизайн.
Добавя се и халогенно осветление над мивката, което решава дилемата с бръсненето и или гримирането.
С две бели винилови щори пък се контролира наличната естествена светлина. Те имат и допълнително предимство, че са влагонепромокаеми  и устойчиви на деформация – просто идеални за банята.
В интериора се включват и декоративни акценти като  килим и кърпи в нюанси на синьото, както и кобалтово сини саксии поставени на перваза на прозореца с цел да не оставят прозоречната площ твърде скована .
В допълнение – привлекателна пейка, боядисана в наситен кехлибарен цвят и разкриваща жълтото от канта.
Резултатът е баня, която отговаря на нуждите на собствениците, отразява техните вкусове, и е в пълен синхрон със съвременните тенденции.

Вашият коментар