Хромотерапия вкъщи

color_blend
Лечение чрез цветове – ХРОМОТЕРАПИЯ
18.06.2011
chromo_4akri
Хромотерапия – основни хроматични цветове
18.06.2011
hromotherapy1

Лечението с цветове (хромотерапия) вкъщи може да осъществите по различни начини:

Чрез визуализация и мислено инхалиране на коригиращия цвят, чрез покриване на тялото с цветна коприна, чрез цветни лампи или като оцветите водата на ваната с безвредна боя или оцветени минерални соли. Цветовото оформяне на вашия дом обаче е най-съществената част от хромотерапията, тъй като въздейстивето на цветовете е постоянно и за дълго време.

Подхождайте внимателно към избора на цветове, които ви заобикалят.


Слушайте интуицията си. Тя най-добре ще ви подскаже от кой цвят се нуждаете в момента, дори да не познавате принципа на лечението с  цветовете.


Добре е да се замислите какво бихте искали да промените в живота си, да се запитате към кои цветове изпитвате влечение и да потърсите обяснение, защо е така.


За по-голяма точност на цветната диагноза, направете си хромотерапевтичен тест при специалист.


Как да практикувате хромотерапия?

Легнете удобно или се настанете в кресло с ергономична облегалка. Трябва да имате възможност да си поемате дъх и да дишате с лекота. Бъдете облечени със свободна дреха от лека материя, за предпочитане бяла.

Затворете очи и мислено отпуснете всяка част от тялото си.

Разхлабете зоната между плешките, в основата на врата и отпуснете раменете.

Поемете си дълбоко въздух и си представете как издишвате токсините. Все едно са тъмен облак или цигарен дим. Направете го няколко пъти.А сега се опитайте да вдишвате цвета, от който смятате, че имате нужда, като се съсредоточите върху болното място или визуализирате проблема.  Представете си цвета, който вдишвате под формата на фина пара, която инхалирате през ноздрите и устата си и я изпращате към енергийния център, който символизира.

Представете си мястото на чакрата като светещ кръг, който излъчва ясни и силни вибрации. Дишайте чрез стомаха – трябва да виждате как той изпуска равномерно въздуха.

Вашият коментар