Най-луксозният спа –център в Истанбул бе открит в Istanbul EDITION Hotel

medika
Хотел Медика-Наречен, Нареченски Бани
16.07.2011
Casa son vida1
Луксозната вила Casa Son Vida от студиото на Марсел Вандерс
20.07.2011
1880_14Hammam-The-Istanbul-Edition-ESPA


Невероятен спа-център  ESPA бе открит в един от най-луксозните истанбулски хотели Istanbul EDITION Hotel. ESPA Spa е с разгърната площ от 20 000 квадратни метра и се простира на трите най-ниски етажа на 15 етажната кула в Истанбул. Новото място за релакс наистина впечатлява с изискан дизайн,  финес и лукс.


Сградата е удобно разположена в един от най-скъпарските квартали край Босфора – „Левент”, в съседство с едни от култовите модерни пасажи и търговски молове на новия Истанбул като Kanyon, Metrocity,  Akmerkez. Хотелът се намира близо до Босфора и предлага зашеметяващи гледки към морето и висящите мостове, свързващи Европа и Азия.

Inge Moore (Инге Мур) и Nathan Hutchins (Натан Хътчинс) от HBA // Hirsch Bedner Associates, световно известното студио за дизайн на хотели, ресторанти, спа-центрове, са авторите на проекта ESPA в Istanbul EDITION Hotel.

Дизайнерите от ситуираното в Лондон студио явно са имали пълната свобода да изразят своята креативност, като създадат неповторимо място за релакс, пищно декорирано с релефи от метал и бронз, пластично съчетани с меките материи на тапицирани стени, удобни места за сядане и покой.


ESPA Spa е разгърнат на три етажа, които сякаш потъват в гора от тъмни материали, плетеници от едри бронзови релефи, повърхности, изненадващо тапицирани с кожа от конски косми и всичко това тайнствено осветено с игра от светлини и сенки.  Осветлението е водещ елемент в работата на HBA.

Фасетираните орнаменти, през които преминава светлината са характерен декор в няколко основни пространства, сред които и хамама. Огърлицата от бронзови диаманти  завършва като фриз тавана на хамама и е естествено продължение на стените от шоколадов мрамор.

В простронството и в коридорите на ESPA Spa почти липсват прави стени. С неправилната геометрия, приказно разбита от релефи и осветление, се засилва усещането за мистификация и особено за приказен лукс.

Басейнът е покрит с огледални плочи, които ефектно отразяват, златната скала над водата.СПА-менюто на ESPA Spa се осъществява в няколко стаи за разкрасяване и масажни процедури. Те са декорирани с разкошни кожени подове, със стени от опушен инокс. Там двойките могат да се отпуснат в гигантска вана, да се насладят на процедури с пара или да се почиват в луксозните горещи шезлонги за релакс.

Масажните зали са оборудвани с високотехнологична осветителна система, която дава възможност за програмиране на светлината като ниво и цвят и за съобразяване на терапията със силата на хроматичните цветове.

Istanbul EDITION Hotel е 15 -етажна сграда, която включва 78 стаи за гости и пентхаус на най-високото ниво. Тя представлява многофункционален обществен център, който предлага разнообразни места за отдих. Освен ESPA Spa в хотела има ресторант Cipriani, лоби бар, гостна, зали за специални събития, конферентни зали, бизнес център, нощен клуб.Източници: Istanbul EDITION Hotel , HBA // Hirsch Bedner Associates

Вашият коментар