«VitrA + Dima Loginoff» – новата колекция с руски дизайн

dima_loginoff_630_1
Дмитрий Логинов, дизайнер
12.08.2011
Lovegrov
Рос Ловгроув (Ross Lovegrove), дизайнер
13.08.2011
VitrA+Dima_Loginoff_ m3y


Дмитрий Логинов е новото дизайнерско откритие на световния бранд в оборудването за баня VITRA. След серия от блестящи колекции, създадени от звездни имена като Рос Лавгроув, Матео Тун, Дафне Коз, студио  Noa и Pilots Design през 2010 г. прочутата турска компания кани младия току-що завършилия руски дизайнер да разработи серия от керамични плочки. Резултатът е колекцията «VitrA + Dima Loginoff», която не спира да предизвиква шумен успех на най-известните световни изложения за баня.

Колекцията включва няколко серии керамични плочки, в дизайна на които се интерпретират характерни декоративни предмети и орнаменти от популярни световни култури.Dolls / „Кукли”
Един от най-известните образи, с които се свърва Русия е .. матрьошката. Именно стилизираната форма на популярната дървена кукла е в основата на серията Dolls. В концепцията на тази колекция се включва и цвета . Матрьошката е златна, също като покривите на руските къщи. Тук обаче всичко е истинско- златото е от истинска златна боя, с която на ръка са изрисувани матрьошките. Включени в композиция с различни големини и премислено съчетание на негатив и позитив, куклите на Дима Логинов наистина са в състояние за неверятен ефект и изненадваща визия.African Dots / „Африкански точки”
Рисунките на африканците и на австралийските аборигени вдъхновяват Дима Логинов за тази серия. Чертите и точките, които постоянно се показват в делничния живот например в текстила, по домакинските съдове, в рисунките на ритуалните сцени, именно те създават динамика по стените. Наивните и екзотични графики се вмъкват в модерното пространство като го обогатяват с емоции, цветове и енергии.Lace Story /„Приказка с дантели”
Дима Логинов разказва за дантелата, в която сме били оплетени години наред и я пресъздава по стените, моделирайки един романтичен и леко носталгичен декор.   „Ти си мислиш, че дантелата е реална, в мига, в който я докоснеш обаче, ти разбираш, че това е колекция”. И когато пръстите ти се плъзнат по текстурата, това чувство ще те накара да се почувстваш по-силен” , казва авторът.  За постигане на по-въздействащ  визуален ефект, някои от моделите с дантела се комбинират с текстура, имитираща натурална дървесина.


Blossom
Стените са цъфнали! Големи цветя с бели контури и органични форми в бяло, бежово и антрацит оживяват в пространството с тази серия на Дима Логинов. Комбинацията от плочки с флорални мотиви върху копринена основа с базисните плочки от тази серия, създава модерна визия, придава ефект на „случаен дизайн“  на стената.

Вашият коментар