Нов център за водни спортове от Заха Хадид специално за Олимпиада 2012

pod_kamuni22
Килим от речни камъни за пода в банята
29.07.2011
neo_fayans
Изгодна лятна промоция от Fayans
03.08.2011
London_AC_01


Центърът за водни спортове London Aquatis Center Completed вече е построен в Лондон специално за провеждането на Летните Олимпийски игри през 2012 година. Спортният комплекс е поредният футуристичен обект на знаменитата Заха Хадид, чийто архитектурно студио е разположено именно в Лондон.Подготовката за бъдещите Олимпийски игри, които ще се състоят от 27 юли до 12 август 2012 е в самия си разгар. Една от водещите европейски столици ще стане и първият град, който е домакин на игрите за трети път.


На територията на Лондон ще се разположат повечето спортни терени, които ще се разделят на три зони: олимпийска – в Олимпийския парк, речна – по долината на река Темза на изток от града и централна – в центъра и в западните райони.

Вълнообразният футуристичен покрив на Центъра за водни спортове се простира над зала за 17 500 места. Конструкцията на сградата отвътре и отвън прилича на космически кораб. Строителството започва преди три години, през юни 2008-ма и е завършено точно и в срок.

Над внушителния проект на Заха Хадид са работели 3 600 човека, в това число и около 370 фирми от Великобритания – изпълнители и подизпълнители на обекта.

В сградата функционират иновационни технологии в строителството, материалите и сградната вентилация, отоплението и осветлението.

С творчеството на авторите на проекта можете да се запознаете на сайта на студиото: http://www.zaha-hadid.com/

А на този линк можете да се информирате  подробно за Олимпиада 2012 http://www.london2012.com/

Вашият коментар