Една странна резиденция на рокер и художник

oi
Вана с морска сол – идеална за настинка и релакс
08.10.2011
Blue_Jay_Residence_hqroom_ru_10
Синя резиденция в Холивуд от Лори Денис (Lori Dennis)
11.10.2011
Flaming_Lips_4

Flaming Lips – така наричат своя необичаен проект архитектите от студио Fitzsimmons Architects. Луксозната вила се намира в Оклахома-Сити в САЩ и е с разгърната площ от 580 кв.м. Собственици на къщата са рокерът Wayne Coyne и художникът Michelle Martin-Coyne, които вземат сериозно участие при работата по проекта и интериора на дома.

Резиденцията всъщност представлява реиновация на шест стари конструкции, които след грандиозно преустройство се приобщават една към друга и вече съществуват като едно цяло. Старият склад например се превръща в основна спалня с баня, звукозаписно студио и просторна дневна. Една огромна конструкция с форма на яйце придобива функцията на стая за релакс.


Стопаните участват в работата на дизайнерите от първата до последната фаза на проекта. В резултат на това интериорът напълно отразява характерите на домакините. Хаотичните и на места крайни интериорни решения, случайните неповтарящи се елементи, изключващи се цветове и материи – сякаш нищо в този дом не си пасва едно на друго. И точно този маниер се оказва идеален за собствениците.Вашият коментар