Есента е време за пилинг на лицето

tikva
Тиквена диета смъква 8 кг за 12 дни
05.10.2011
piling_badem
Бадемов пилинг за чисти и розови бузки
06.10.2011
esen

След като цяло лято жадно  сме излагали кожата си и на най-жестоките слънчеви лъчи, през есента е редно да се „тунинговаме”.  Колкото и да се харесваме с шоколадов слънчев загар, повечето от нас си дават сметка, че слънцето, вятърът и солената вода са изсушили нашата кожа, естествената руменина е изчезнала, появила се е досадна пигментация  и тя, кожата, има нужда от помощ, за да се възстанови.  

За да си върнете здравословния вид, да опънете овала на лицето, да поизгладите бръчиците и дори да се опитате да намалите процеса на стареене е нужно да почистите кожата с пилинг.

Есента е най-подходящото време за тези процедури.





Според интензитета на въздействие пилингът бива три вида: дълбок, среден и повърхностен. Най-сериозен като въздействие върху кожата, което може да се сравни с операция, е влиянието на дълбокия пилинг.  Той отстранява целия епидермален и част от дермалния слой на кожата.

В козметичните салони се предлага химически ( ферментен и кислороден), механичен и лазарен пилинг.

Ако се налага да отстраните леки козметични дефекти по кожата, направете го с лек химически пилинг в съчетание с микродермабразио. Тази процедура е препоръчително да се прави през есента и зимата. За най-добър резултат направете цикъл от 6-10 процедури.

Добре е да знаете, че всеки пилинг, даже и най-повърхностният, не се препоръчва, ако имате намерение да излагате лицето си на слънце. Ултравиолетовите лъчи е възможно да нашарят бебешки чистото ви лице с малки слънчеви петна.



Улразвуковото почистване е противопоказно при гнойни пъпки и херпес. В тези случаи е най-добре да се консултирате с дерматолог, който да ви препоръча оптимално лечение.

След процедури с пилинг не се препоръчва посещение на сауна поне за два дни. Не е желателно също да дообработвате кожата със скраб в домашни условия.  Въздържайте се от солариум в продължение на три седмици.

След повърхностния пилинг веднага можете да се покажете на слънчева светлина. Това е и неговото предимство пред другите видове шлифовка.
Младите момичета – до 25 години не си струва да се подлагат на среден и дори на повърхностен  пилинг. Дълбокият пилинг се препоръчва за дами над 40 години.

След каквато и да е пилинг процедура кожата ви ще се нуждае от особени грижи. Добре е да я подхранвате с кремове, богати на масла и минерали, а също и на витамин В5. Редовното им използване ще помогне на кожата да се възстанови и да придобие здрав и сияещ вид.

Вашият коментар