Керамични плочки с дизайн от братята Бурулек

Vera_4
Цветя и рози в новата колекция керамични плочки за стена на Fap ceramiche
05.10.2011
tikva
Тиквена диета смъква 8 кг за 12 дни
05.10.2011
Bouroullec0

Братята Бурулек (Ronan и Erwan Bouroullec) създадоха първата си дизайнерска колекция керамични плочки за итаиланската фабрика Mutina. Колекцията Pico на прочутия дизайнерски тандем бе представена за първи път на Cersaie 2011 в компанията на серии, подписани с иметата на още няколко не по-малко известни дизайнери и архитекти като Патрисия Уркиола, Родолфо Дордони, Токужин  Йошиока, Силвия  Джакобаци.


С колекцията Pico братята Бурулек представят предложението си за визия на керамичната облицовка, основана на самото вещество – компресиран пясък и минерали, от което  са съставени  керамичните плочки. На преден план се излъчва суровата визия, естествените хатактеристики на материала.

Колекцията се предлага в три различно оцветени основи (бяло, сиво и пясък), състоящи се от специфични минерални смеси, които произвеждат повърхности със самороден финиш.  Внимателният поглед ще забележи нюансите на едва доловимо матово покритие, което придава чувствено усещане за повърхност.

Заедно с леко неправилна пунктирана линия  текстурата на Pico произвежда нежни повърхности, които стоят в контраст с изключителната яркост и блясък на модерните облицовъчни материали.

„В тази колекция ние работихме, за да постигнем  обикновена-необикновета повърхност и като резултат се получиха две релефни повърхности  : „Down“ с хлътнали точки и „Up“ с изпъкнали точки. „ споделят дизайнерите.
Двата варианта са на разположение в техните естествени, черно-бели цветове база: “blanc”, “gris” и “terre”. За да създадат впечатление за  динамика, те решават да използват  използват два тона цвят, червено и синьо. Използването на цветовете активира релефа, създава деликатни сенки, редува студените и топли нюанси на плочките.


„Искахме да използвате керамичния материал по  гъвкав начин, ето защо Pico  е предназначена както за обществени места (летища, ресторанти), така може да се приспособи и за  интериорни пространства.” Допълват братята Бурулек.


Дизайнер: Ronan & Erwan Бурулек
ЗА фабриката  Mutina
Размери:
120 х 120 см
120 х 60 см
60 х 60 см.
правоъгълна мозайка
кръг мозайка
Дебелина: 12mm
Textures: “ Down „, “ Up „
Цветове: blanc, gris, terre,’blue dots’, ‘red dots’,’up blue’, ‘up red’, ‘up beige’

Снимки: Studio Бурулек

Вашият коментар