Леденият хотел в Квебек, Канада

Ayada_Maldives_13
Спа вили над водата в новият луксозен рай на Малдивите
29.11.2011
palissandro-large
Нови вдъхновения с мрамор от REX Ceramiche
13.12.2011
Hotel_de_Glace_9

Разположен само  на 10 минути от центъра на Квебек, Канада  Hôtel de Glace е една от най-големите забележителности в зимния град. Хотелът е открит през 2001 година и до сега е посетен от повече от един милион човека.  Ледените му пещери са украсени с красиви скулптури, но нощуването става в спални чували. Нощувката в ледения хотел е 219 долара.

Над 500 тона лед и 15 000 тона сняг служат за изходен строителен материал на единствения по рода си хотел в Северна Америка. Площта му от 3 000 кв.м е разгърната в  36 помещения с височина на таваните 5,4 метра. Всяка година в Hôtel de Glace интериорът напълно се променя с нови ледени скулптури. Новият сезон стартира на 6 януари 2012г. и е активен до 25 март. Ако решите да посетите място, най-добре е да се снабдите с топли дрехи. Температурата в хотела варира от -25 до +5 градуса.

Мебелите в хотела са изцяло изработени от лед, леглата обаче са напълно удобни за сън. Върху ледената основа е поставена дървена база, над която е сложен матрака. Спалните чували и камината ще ви топлят цяла нощ. Джакузи и сауна  под откритото небе ще изпълнят престоя ви с очарование и несравнима романтика. И най-очарователното – множество висящи ледени шушулки декорират интериора и успешно пренасят гостите в детството.


Вашият коментар