Интериор по снимка на камина

CRW_5269_RT16-RR
Фестивал на леда в Китай
09.01.2012
mariana kadinova
арх. Мариана Кадинова
10.01.2012
_MG_9106

С практични, ниско бюджетни решения и оригинални идеи арх. Мариана Кадинова сбъдва мечтата на младо семейство

Интериор арх. Мариана Кадинова

Снимки Асен Балабанов

Случайна снимка на камина с открито огнище и  ниша за дърва  към нея дава старт на интериорните решения в тази нова градска къща. Собствениците, младо семейство с две деца, дълго време мечтаят да живеят в къща с двор. И когато мечтата им е на път да се  сбъдне, те се оказват абсолютно неподготвени  с конкретна визия или поне бегла представа за интериора в новия им дом. Единственото, в което са единодушни и категорични е, че в дневната ще има камина и то точно определен модел, харесан от страниците на интериорно списание.

Пак по списание съпрузите избират специалист, който професионално да оформи интериора на дома. „Избрахме арх. Мариана Кадинова почти без никакво колебание. Хареса ни непринудения комфорт и уют, който  успешно бе постигнала в работените от нея жилища. Направихме си среща и  още след  първите разменени идеи бях сигурна, че с арх. Кадинова ще работим много лесно. И не сгреших. Ето, резултатите са на лице” – с гордост споделя домакинята.

Къщата не е голяма, но разполага с всички необходими зони за живота на четиричленното семейство. Първият етаж  е предвиден за обща дневна зона с място за кухненски бокс, трапезария и кът с мека мебел и TV.  По проект дневната е на едно ниво с двора на къщата, така че дава възможност за плавно преливане на двете пространства. На втрория етаж са обособени спалня, две детски стаи, две бани и просторно сервизно помещение с основна функция на дрешник.

Първоначалната работа по интериора тръгва много лесно и безпроблемно. Обменят се разнообразни идеи, планира се приличен бюджет. Стига се до консенсус за постигане на интериор с модерна визия, с отворени и светли пространства и малко на брой, но удобни и умело подбрани мебели.  Още по време на строежа на къща се изгражда и  камината с откритото огнище – точно копие на модела от списанието.
Трудностите започват с настъпване на кризата.
Дейностите се забавят, налага се бюджетът да се съкрати драстично и да се търсят втори, в пъти по-евтини варианти, които обаче да не се отразят отрицателно на интериора.

Арх. Мариана Кадинова, твърдо решена да помогне на клиентите си да завършат къщата, предлага поредица от икономични решения и оригинални идеи, които гарантират функционалността на обзавеждането и придават оригинален чар на интериора. Всички корпусни мебели в дневната, спалнята, детските стаи, включително цялата кухня е изработена от български фирми по проект на архитектката. Най-важните акценти в дневната като снопът от огромни бели крушки над трапезарната маса, принтът по стъклената врата между коридора и дневната, който е като отражение на декоративния тапет на стената зад телевизора,  висящият лампион от плексови ленти, който е основен акцент в етно къта в дневната, както и още редица детайли в интериора на спалните помещения са по оригинални идеи на арх . Кадинова.

„По всеки интериор работя с пълното съзнание, че в него ще живеят конкретни хора и жилището трябва да е удобно точно на тях. Опитвам се да уловя желанията им, дори и тези, неизказаните. Гледам как се обличат, какво харесват, къде обичат да пътуват, какви са им навиците, кои са любимите им цветове. В тази къща, издигната с толкова любов от едно младо семество, трябваше да има много светлина, динамично зониране на пространството с възможност за лесно прекомпозиране на кътовете и оригинални, но ненетрапчиви дизайнерски решения – за разкош” – така определя своята работа самата авторка арх. Мариана Кадинова.Интериорът е публикуван в сп. „Идеален дом“

Вашият коментар