Домашен СПА център с вана зад стъкло

Diva
Хотел Дива, Чифлика – Троян
10.02.2012
020
Стъклена мозайка по проект от „Витраж БГ”
14.02.2012
_MG_9688

Този модерен СПА център не е част от някой луксозен хотелски комплекс, а е разположен в подземието на частна къща.
Проектът и изпълнението на обекта са изцяло дело на екипа на дизайнерско студио „Хеликс“.Те  работят тук от „а до я“ и осигуряват както проектирането на самата къща, така и нейното изграждане и вътрешно оформление до последния детайл.Къщата е с площ от 1000 кв. метра и се отличава с екстравагантния си интериор, в който умело се съчетават авангардни европейски почерци, екзотични щрихи и интуиция за модерен необарок. „Харесва ми, че сега все повече се цени цялото разнообразие на света, всяко едно постижение може веднага да бъде приложено и това ни дава едно по-голямо богатство на идеи“, казва арх.Севдалина Недева.

Същинско луксозно изкушение представлява СПА центъра на дома. Той е разположен в приземният етаж на къщата, но без да е лишен от дневна светлина.

В СПА-то са обособени няколко функционални зони – душ, умивалници,тоалетна, вана, кът-за релакс. Душът и тоалетната са в непосредствена близост до входа, който отвежда към външния басейн на дома. Същинската СПА мокра зона е преградена с прозрачно стъкло. Оборудвана е с дизайнерска вана и умивалник на Falper и прочутата пейка-тоалетна с нагряваща се седалка на Hatria. Специален лукс и екзотика привнасят дизайнерските мебели като креслото пред тоалетката на Seralunga, закачалката на Gervasoni

Целият дом, включително и СПА-центъра е включен в интелигентна електронна система за контрол на достъп. С нейна помощ осветлението, отоплението или алармата може да се включат от дистанция и така да гарантират комфорта и сигурността на обитаване.

Интериор:Студио „Хеликс“, арх.Севдалина Недева, арх.Емил Пелитев, арх.Стефан Вълканов

Снимки: Асен Балабанов


Целият интериор е публикуван в сп. „Идеален дом“

Вашият коментар