Най – необичайните технологични душ-кабини – Топ 10

aura_plus
Новата хидромасажна вана Aura- с панел от кориан
19.02.2012
experience
Стартира онлайн-гласуването в конкурса Ideal Standard Баня на годината 2011
29.02.2012
unusual-shower-2

Без душ трудно можем да си представим започването на деня, особено в горещите летни дни. Душовете обаче са най-различни. Съвременните душ-кабини могат да са твърде необичайни и с иновационна технология. Предлагаме ви ТОП-класация на най-любопитните душове, измислени до момента.

Хоризонтален душ

Компанията Dornbracht  създаде хоризонтален душ. Той се различава от стандартния по две основни характеристики. Първо, под него можете напълно да се отпуснете, защото не сте на крак, а лежите. Второ, в тази позиция водата облива по-добре тялото.

Душ, който се управлява от  iPhone.
Душът Palm Shower има необичаен дизайн. Прилича на палма. Той обаче представлява многофункционално устройство, което се контролира от iPhone. С команда от личния си телефон може да отворите или затворите някое от листата на палмата, да пуснете или спрете водата, светодиодното осветление с хромотерапия или да управлявате аудио-системата на душа.

Душ дърво Whatatree
Ето още един душ, който прилича на истинско дърво.


Душ за балерини или гимнастички

Душът Ballerine  повтаря с формата си пирует на балерина или гимнастичка с лента. Тази визия му придава лекота, въздушност и красота. Извитият елемент има опцията да се монтира или демонтира, с което душът се превръща във вана.

RAINywhere – душ за пътешественици

Душът RAINywhere е идеално приспособление за пътешественици  и модерни номади. Водата, която се използва от него, се събира от дъждовните капки или природните ручеи. Тя се нагрява с помощта на генератор, който се захранва от слънчевите панели, монтирани в RAINywhere.

Душ с формата на яйце
Яйцето е идеалната форма, която твърдят,е сред първопричините за раждането на живота.  В този душ човек се облива и сякаш се преражда. Поне такова е посланието на дизайнера на този душ Алина Комарова.

Aquanatass – най-секси
Aquanatass – този душ изглежда извънредно секси, защото има формата на човешко тяло. Когато сте в банята с него, всъщност никога няма се чувствате сама. Най-малкото ще имате теляк под ръка.

Душът от Cesana е с вграден аквариум

Като риба във вода ще се почиствате, ако се къпете всяка сутрин под душа на Cesana. В тази душ кабина плуват истински риби, който ще ви помогнат да се пренесете за минути в морските дълбини и дори да се почувствате като човек – амфибия.
BAnaBAnder- душ за трицепси
Обикновено хората си вземат душ след фитнес. Този модел ви предлага да си направите сутрешните упражнение под водните струи. Модел се предлага в комплект с тренажор.

Phyto-Purification Bathroom  – душ сред папратите

Phyto-Purification Bathroom ще превърне банята в натурален зелен кът. Идеята му е, водата, с която се къпете, да не се стича в канализацията, а да напоява растителността, която расте на воля в близост до водните струи.

Вашият коментар