15 идеи за повече място в банята

water-and-time-1
Water&Time – таймер за икономия на вода
02.02.2012
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Watsu – шиацу във вода
05.02.2012
bathroom7

Колкото и малката да е банята, винаги има начин да се пренареди така или да се добави подходящ аксесоар, с който да се увеличи площта за подреждане на вещи и дреболии.
Ито няколко практични идеи, които лесно, бързо и евтино ще внесат по-добър ред в банята.

Мястото около огледалото
Една непреходна идея е шкафчето за принадлежности под умивалника. В семейната ваня е за предпочитане да  има шкафчета, макар и малки, които позволяват отделно съхранение на вещите на всеки един от ползвателите.

Всичко зад вратичките

Шкафът с плътно затворени вратички или матирани вотрини придава стил и завършен вид на банята. Ако е изработен от дърво трябва да е полиран с водоустойчив лак. Обикновено мястото под мивката е загубено като складово пространство, заради канализационните връзки. Ще спечелите място, ако изберете батерия за стенен монтаж.


Повече място за кърпите със закачалката от антрето
Стоящата закачалка от антрето може да намери място и в банята. При това там ще е много по-интересна, ще заема малко място,а същевременно ще осигурява окачване на кърпите на цялото семейство.

Две мивки за повече място

Счита се, че две мивки са лукс откъм пространство, особено в малката баня. Този вариант обаче на два самостоятелни умивалника на пиедестал, е особено икономичен. Високият шкаф между тях побира много повече вещи от шкафът на двойния умивалник с общ плот.

Закачено на стената
Възползвайте се пълноценно от закачалката. На нея  може да провесите кутия, която да побира множество дреболии, които искате да се ви под ръка.

Съхранение със стил
Тези шкафове са добро решение за малката баня. Те са тесни и високи и могат да приберат както по-едри, така и по-дребни предмети. Изисканият  дървесен фладер придава стил и елегантност на банята.

Второ ниво на плота
С подходящ съд, да бил и той фруктиера, бихте могли да създадете повече възможности за разделно съхранение на вещите.

Аптечката…
Аптечката е изключително важна за банята. В нея могат нагледно да се наредят всички основни медикаменти и козметика, които се ползват от родителите. Внимание! Поставете аптечката далеч от любопитните детски ръчички.

И още една кошница
В банята винаги има място за още една кошница. Тя обаче е изключително ценен аксесоар, защото може да се поставя на всякъде и събира какво ли не.

Използвайте всеки сантиметър

Не губете нито сантиметър в банята. Използвайте рафтовете така, че да събират максимален брой вещи, без да създават хаос. За по-добра организация подреждайте селектираните предмети в красиви кутии.

Дайте функция на  тъмните кътчета
И най-малката ниша може да се използва като складово пространство. В зависимост от старанието, което приложите, бихте могли да превърнете декора й в гвоздей на интериора.

Тайници в банята

Възползвайте се от кухненските механизми и ги приложете в банята. Подобни изтеглящи се шкафове са много практични, особено за малката баня.

Двойна врата
Извлечете максимума от вертикалното пространство зад затворените врати. Опитайте с допълнителни рафтове и висящи кошници от вътрешната страна на вратата.


Не пренебрегвайте ъгъла
Възползвайте се от ъглите като монтирате удобен шкаф. Включете и отворени шкафове в композицията, които ще направят банята да изглежда по-просторна.


Монтирайте допълнителни рафтове


Източник на снимките

Вашият коментар