Варненската детска градина “Звездичка” стана част от клъстерната структура на Международен воден мост 2012

Нов живот за неработещите фонтани – в Мадрид
20.04.2012
Cocoa31
Заместник-министър на туризма стана „Кавалер на Синия клъстер“
20.04.2012
yoga3

Световният ден на водата, 22 март, бе отбелязан и в ЦДГ №13 “Звездичка” във Варна. Подготовката на празника е започнала месец по-рано. С помощта на своите ръководители, родители и приятели, малчуганите от една от най-зелените детски градини в България, носител на редица отличия за еко-инициативи, са приготвили няколко събития, в които да покажат какво са научили малчуганите за едно от най-големите богатства на земята – водата.

Изложба от детски рисунки на тема „Водата около нас”, работа по проекта „u4energy”, гледане на видеофилм за опазване чистотата и икономии на вода с децата от III и IV групи, са събития, проведени в дните, предшестващи Световния ден на водата.

В присъствието на много гости празникът в детската градина стартира с представление “Вълшебна капчица” на децата от III група. Чрез мултимедия, музика, танци, художествено слово и изобразително изкуство, децата пресъздадоха Кръговрата на водата и демонстрираха отлични познания за това как трябва пестим и пазим водното богатство. В еконовинарска емисия те показаха последствията от замърсяването на реките, моретата и океаните.

Веднага след това в Екокабинета започна Игрово-познавателна ситуация “Водни вълшебства” в която децата от IV подготвителна група правиха елементарни опити за откриване свойствата на водата, значението й за съществуването на растенията, животните и човека, съхраняване и опазване на чистотата й. Техни помощници бяха представители на Катедра “Биохимия” от варненския Медицински университет.

Запознаването на бъдещите първокласници със свойствата на водата бе предавано на живо чрез видеовръзка, в която се включиха над 15 други инфоцентъра от цялата страна, по инициатива “МЕЖДУНАРОДЕН ВОДЕН МОСТ”на сдружение „Аз обичам водата” и Международен SPA мениджъри клуб в партньорство с Национална спортна академия “В. Левски” и Столична община.

Вашият коментар