Заместник-министър на туризма стана „Кавалер на Синия клъстер“

yoga3
Варненската детска градина “Звездичка” стана част от клъстерната структура на Международен воден мост 2012
20.04.2012
Проф. Стойков даде старт на „Международния воден мост 2012″ в Плевен
20.04.2012
Cocoa31

Заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов бе удостоен с наградата „Кавалер на Синия клъстер“ на 22 март – дата, която по инициатива на ООН се чества като Световен ден на водата.

Церемонията се състоя в Националната спортна академия (НСА) в рамките на форума „Международен воден мост 2012”. В академията е създадена първата обучителна програма по СПА и уелнес култура у нас. В онлайн гласуването са участвали близо 3000 възпитаници на академията и други висши училища в страната.
„Водата е здраве и удоволствие от живота, но е също пряко свързана със специфичните форми на туризъм, които искаме да наложим като продукт на целогодишната дестинация България. Затова сме така съпричастни към каузата за нейното рационално ползване“, заяви при награждаването зам.-министър Маринов.
„Международен воден мост 2012” е българска студентска инициатива и дава старт на движението „Син клъстер”. То номинира различни личности за свои посланици като носители на нова политика и култура в оползотворяване и възстановяване на водното богатство. Движението ще разпространява онлайн „SPA&Wellness харта”, за да популяризира добрите бизнес практики в сектора, екотуризма, философията на здравословния живот.
Чрез електронна информационна инфраструктура ще бъде изградена мрежа в България и чужбина. Тя ще включва различни партньорски прояви  – бизнес изложения, дискусии, чествания, изложби, прожекции, спортни прояви, турове до големи водоизточници. Целта е да се стимулира общата отговорност в рационалното използване на природните ресурси. В клъстера ще влязат университети, неправителствени организации, компании, представители на местната власт и институциите.


Вашият коментар